Warme schoenen in de winter? Het gaat om de juiste materialen!

De warme dagen van het jaar hebben we achter de rug: we gaan weer uitkijken naar de herfst en de winter! Deze overgang van seizoenen brengen elk jaar weer een grote verandering in ieders shopgedrag met zich mee. Voor schoenenliefhebbers bieden deze seizoenen een uitstekende kans om warme, stijlvolle en duurzame schoenen te dragen die perfect passen bij de sfeer van de tijd van het jaar. Maar wat maken herfst- en winterschoenenlijnen die door Van den Breekel ontworpen en/of geproduceerd zijn nou zo speciaal? Het antwoord ligt in de materialen.

De juiste bescherming tegen koud en nat weer

Herfst en winter brengen vaak regen, sneeuw en modder met zich mee. Hierdoor is het essentieel om schoenen te hebben die bestand zijn tegen vocht. Bij Van den Breekel maken we schoenenlijnen met sterke materialen die hiertegen bestand zijn.

Tex membranen zijn hoogwaardige membranen welke worden gebruikt om schoenen waterdicht en ademend te maken. Dit materiaal houdt water buiten, terwijl het vocht van binnenuit laat ontsnappen, wat zorgt voor comfortabele en droge voeten.

Nubuck en suède: Deze klassieke materialen zien we erg vaak in de winter. Nubuck en suède blijven lang mooi en geven een luxe gevoel, terwijl ze voeten warm houden. Deze materialen kunnen behandeld worden met waterdichte sprays om ze waterafstotend te maken. Zo behouden ze hun natuurlijke uitstraling en zijn ze ideaal voor een stijlvolle, waterdichte schoen.

Rubber: Rubberen zolen en randen bieden uitstekende bescherming tegen vocht en zijn ideaal voor winterse omstandigheden. Ze voorkomen dat water de schoen binnendringt zodat de drager zich geen zorgen hoeft te maken tijdens lange wandelingen in slecht weer.

Geschikte duurzame materialen voor in de winter

Misschien weet u al wel dat we bij Van den Breekel actief bezig zijn met duurzaamheid in zowel de materialen als productie. We blijven op zoek naar fantastische vervangers voor de materialen die we al jaren gebruiken om zo een steentje bij te dragen aan het verbeteren van het milieu. Er zijn verschillende milieuvriendelijke materialen die kunnen worden gebruikt om herfst- en winterschoenen te produceren:

Recycled PET: Schoenen gemaakt van gerecycled plastic (PET) zijn een geweldige keuze voor milieubewuste consumenten. Ze verminderen de vraag naar nieuw plastic en verminderen zo de plasticvervuiling.

Bio-Katoen: Bio-katoen wordt verbouwd zonder gebruik te maken van schadelijke pesticiden en chemicaliën. Het is een duurzaam alternatief voor conventioneel katoen.

Wol: Wol is van nature warm, isolerend en duurzaam. Schoenen met een voering van wol bieden warmte en comfort in koude temperaturen en gaan lang mee.

Warm, waterafstotend en duurzaam materiaal samengebracht

Enkele van de beste herfst- en winterschoenen combineren waterdichte eigenschappen met duurzaamheid en warmte. Bijvoorbeeld, schoenen met een membraan kunnen worden gecombineerd met een voering van wol of gerecycled PET om warmte en bescherming tegen de elementen te bieden, terwijl ze ook milieuvriendelijk zijn.

Bij Van den Breekel begrijpen we de waarde van deze materialen en hun rol in het creëren van hoogwaardige herfst- en winterschoenen. We zijn trots op onze toewijding aan duurzaamheid en bieden schoenenlijnen die zowel functioneel als milieuvriendelijk zijn. Met onze expertise in materialen en ontwerp streven we ernaar om schoenen te produceren die niet alleen passen bij de herfst- en winterstijl, maar ook bij uw visie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in design en productie? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Aan de hand van uw wensen realiseren wij uw schoenenlijn!