VEGAN SNEAKERS

Vegan sneakers zijn in opmars. Steeds vaker wordt er bewust gekozen voor een duurzame, vegan sneaker. Deze bewuste keuzes worden elk jaar meer gemaakt, vooral onder jongeren, omdat we steeds meer beseffen dat we nog wel even op deze aarde moeten rondlopen. Daarom valt onze keuze steeds vaker op alternatieven van dierlijke materialen. Natuurlijk bestonden deze sneakers al een lange tijd, maar sinds een paar jaar zien we steeds meer dat dierlijke materialen bewust worden ingeruild voor vegan vervangers.

DIERLIJKE PRODUCTEN

Vegan schoenen zijn een mooie aanvulling op een veganistische levensstijl. Veganisten eten, drinken en dragen vaak geen kleding en schoenen waarbij dieren in het proces aan te pas zijn gekomen. Naast het dierenwelzijn is de negatieve invloed op ons klimaat een grote drijfveer voor het kiezen van deze levensstijl. Dierlijke producten worden dus vervangen door gepaste alternatieven. Leer en suède worden ingeruild voor synthetische materialen en schapenvachtjes worden vervangen door bijvoorbeeld biologisch katoen. Veel schoenenmerken hebben dan ook vegan uitgaves van hun oorspronkelijke leren schoenen uitgebracht voor de veelzijdigheid voor veganisten in hun assortiment.

VOORDELEN

Naast de diervriendelijkheid van de schoen tellen we nog meer praktische voordelen aan de vegan varianten:
– Vegan schoenen zijn over het algemeen makkelijker te onderhouden. Kunstleer droogt niet uit en hoeft minder vaak behandeld te worden. Katoen is wasbaar en kun je daarnaast ook makkelijk met een natte doek afdoen;
– Dierlijke materialen zoals leer en suède zijn vaak duurder dan de synthetische varianten daarvan. Gaat u voor een vegan sneaker, dan bent u tegelijk voordeliger uit;
– Kunstleer is stugger dan dierlijk leer. Hierdoor ontstaan er minder snel plooien in de schoenen;
– Vegan schoenen zijn vaak de ultieme duurzame schoen. Kies bijvoorbeeld voor biologisch katoen en verklein uw klimaatafdruk bij deze aankoop.

VEGAN PRODUCTIE DOOR VAN DEN BREEKEL

Nu steeds meer consumenten kiezen voor duurzame en/of vegan opties is het tijd om ons erin te verdiepen. Van den Breekel biedt dan ook verscheidene opties aan vegan materialen en hippe modellen zodat u helemaal op de nieuwe markt kan inspelen. Wij zijn transparant in heel het proces en regelen het vanaf de tekentafel tot aan het eindproduct. Bent u geïnteresseerd in het ontwikkelen van een vegan schoenenlijn? Ga met ons het project aan! Wij zijn dagelijks voor vragen en opmerkingen telefonisch en via de mail bereikbaar dus neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wie weet creëren we samen binnenkort een mooie vegan schoenenlijn.