Van den Breekel ontwikkelt paardrijdlaarzen met de juiste materialen

Bij Van den Breekel zijn we toegewijd aan het bieden van aangepaste oplossingen voor de paardensportwereld. Het ontwikkelen van ideale paardensportlaarzen met unieke eisen is dankzij onze kennis in het brede vakgebied geen enkel probleem. In deze blog delen we graag hoe ons aangepaste proces verloopt, waarbij we op maat gemaakte laarzen ontwerpen, prototypes en samplepakketten produceren, en opdrachtgevers ontzorgen.

Op maat gemaakte ontwerpen

Ons proces begint met een diepgaand begrip van de behoeften van onze opdrachtgevers. We voeren uitgebreide gesprekken en luisteren naar hun vereisten en wensen voor de paardensportlaarzen die ze nodig hebben. Op basis hiervan ontwikkelen we op maat gemaakte ontwerpen die voldoen aan hun specificaties.

Prototyping en samplepakketten

Na het ontwerptraject gaan we over tot het creëren van prototypes en samplepakketten. Dit stelt onze opdrachtgevers in staat om fysieke exemplaren van de laarzen te zien, te testen en te beoordelen. Hierbij wordt nauwkeurig gekeken naar de schoenleest, pasvorm, materiaalkeuze en andere specifieke vereisten.

Productiefase

Zodra het ontwerp is goedgekeurd, gaan we over tot de productiefase. We gebruiken hoogwaardige materialen en zorgen voor een zorgvuldige afwerking om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen. Bij het ontwikkelen van paardensportlaarzen is het gebruik van hoogwaardige materialen essentieel om duurzaamheid, comfort en prestaties te garanderen. Enkele uitstekende materialen die wij inzetten bij het ontwikkelen van paardensportlaarzen zijn:

1. Leer

  • Volnerfleer: Dit is het hoogste kwaliteitstype leer dat wordt gebruikt voor paardensportlaarzen. Het is duurzaam, soepel en biedt uitstekende ondersteuning.
  • Nubuckleer: Dit is leer dat aan de bovenzijde is geschuurd, waardoor het een fluweelachtige uitstraling krijgt. Het is zacht en biedt een goede grip op het zadel.
  • Geolied leer: Dit leer is behandeld met oliën om het waterafstotend te maken en de duurzaamheid te verbeteren. Het is geschikt voor verschillende weersomstandigheden.

2. Rubber of synthetisch rubber

Rubberen loopzolen of synthetisch rubberen loopzolen: Rubber wordt vaak gebruikt voor de zolen van paardensportlaarzen vanwege zijn uitstekende grip op de stijgbeugels en op de grond. Het biedt stabiliteit en voorkomt uitglijden tijdens het rijden.

3. Synthetische materialen

  • Technische stoffen: Ademende, vocht afvoerende en sneldrogende technische stoffen worden vaak gebruikt in de voering van paardensportlaarzen. Ze helpen om de voeten droog en comfortabel te houden tijdens het rijden.
  • Synthetische versterkingen: Voor extra bescherming en duurzaamheid worden soms synthetische materialen toegevoegd aan specifieke delen van de laarzen, zoals de hiel of de teen.

4. Voeringmaterialen

  • Leer: Leer wordt ook gebruikt als voering in paardensportlaarzen vanwege zijn natuurlijke ademende eigenschappen en comfort.
  • Textiel: Ademende textielmaterialen worden vaak gebruikt als voering om vocht af te voeren en ventilatie te bieden.

Het selecteren van de juiste combinatie van deze materialen is cruciaal om paardensportlaarzen te creëren die comfortabel zijn, de voet goed ondersteunen, bescherming bieden en bestand zijn tegen de eisen van de sport. Verschillende disciplines in de paardensport vereisen vaak specifieke kenmerken, dus het aanpassen van materialen op basis van de behoeften van de ruiter is een essentieel onderdeel van het ontwikkelingsproces.

Logistieke ontzorging

Van den Breekel streeft naar een volledig ontzorgende dienstverlening. Na de productie en kwaliteitscontrole zorgen wij voor de logistiek, waarbij we ervoor zorgen dat de op maat gemaakte paardensportlaarzen rechtstreeks in handen van onze opdrachtgevers terechtkomen.

Paardensportlaarzen laten ontwerpen en produceren?

Bij Van den Breekel geloven we in samenwerking op maat. Ons proces voor het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van paardensportlaarzen voor onze opdrachtgevers is gebaseerd op deze toewijding. Wij bieden onze partners een op maat gemaakte ervaring! Ontdek hoe onze diensten u kunnen ondersteunen bij het realiseren van op maat gemaakte paardensportlaarzen voor uw klanten en neem gerust contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.