Sneaker produceren van afval is de toekomst

Wanneer u hoort over het recyclen van afval voor de creatie van nieuwe producten, denkt u wellicht niet meteen aan sneakers. Oud, weggegooid vuil is namelijk lastig voor te stellen als basis voor een stijlvolle schoen. Toch is er in de sneakerwereld veel aandacht voor duurzaamheid en milieu, want veel merken zetten zich de laatste jaren in voor het klimaat. Denk aan het gebruik van afval en plantaardige grondstoffen. Dit resulteert in een alsmaar groeiend aanbod stijlvolle schoenen met minimale impact op het klimaat. We leggen u graag verder uit waarom recyclebare sneakers de oplossing zijn voor de toekomst.

Milieuvriendelijk

De productie van recyclebare sneakers is op de eerste plaats milieuvriendelijk. Het proces verloopt zonder overmatig verbruik van grondstoffen en energie. Vervuilende materialen zoals plastic en bepaalde soorten leer worden hergebruikt of helemaal niet gebruikt. Dit zet tevens de wereldwijde ‘plastics-recycling’ trend voort en draagt daarmee ook bij aan een groter algemeen bewustzijn van het milieu.

Schonere aarde

Recyclebare schoenen houden de grond schoner, omdat ze minder niet-recyclebare materialen bevatten dan traditionele schoenen. De milieuvriendelijke materialen die terug te vinden zijn in recyclebare sneakers zijn goed voor de aarde, aangezien ze opnieuw zijn te verwerken of omdat ze hun oorsprong hebben in de natuur en eventueel biologisch afbreekbaar zijn.

Langdurige kwaliteit

Men twijfelt wel eens of milieuvriendelijke sneakers langdurig meegaan. Het antwoord is dat dat zeker wel zo is, want lange levensduur van het materiaal is vaak een criterium bij duurzame producten. Het leidt er immers toe dat er minder wordt weggegooid. Als er goede materialen worden verwerkt, zijn deze eindeloos te recyclen. Upcycling (oude en versleten schoenen als basis gebruiken voor de productie van nieuwe schoenen) biedt hierin ook veel mogelijkheden.

Betaalbaar

Voor duurzame schoenen betaal je zelden veel meer dan voor milieuonvriendelijke schoenen. Milieubescherming hoeft lang niet altijd gepaard te gaan met extra kosten; ook bij sneakers hoeft de portemonnee er niet onder te lijden wanneer je voor duurzaam kiest.

Variatie

Duurzame schoenen bieden veel variatie qua schoenconcepten. Sneakers en andere schoensoorten komen voor in veel kleuren en designs. Iedereen kan dus een duurzaam paar schoenen kiezen dat past bij zijn of haar voorkeur.

Geïnteresseerd in recyclebare sneakers?

Bent u overtuigd dat het ontwikkelen van recyclebare sneakers meerwaarde heeft? Samen met Van den Breekel Schoenen kunt u er werk van maken. Neem contact met ons op om in gesprek te gaan over uw wensen en de verschillende mogelijkheden. Wie weet kunt u uw klanten binnenkort dan ook blij maken met een unieke duurzame schoenenlijn.