Schoenontwikkelingen tegen blessures

Het is altijd een vervelend moment wanneer u na een wandeling, hardloopronde of gang naar de supermarkt last krijgt van uw voeten of beenspieren. Daar houdt u nog wel even last van, want blessures gaan niet zomaar weg. Maar wist u dat deze vaak te voorkomen zijn met een verbeterd schoenontwerp? Van den Breekel Schoenen doet daarom samen met bewegingswetenschappers onderzoek naar ontwikkelingen die schoenen comfortabeler maken.

Voor elk voettype

Veel blessures ontstaan door een verkrampte loophouding, een vervelend zittende schoen of een verouderde zool die niet goed terugveert. Zeker als u op stap gaat met oudere schoenen, loopt u risico. Wanneer u hardloopt op de verkeerde schoenen, of schoeisel niet genoeg is aangepast aan uw lichaam, ontstaan ook problemen. Bij Van den Breekel Schoenen bieden we nu al profylaxe schoenen voor elk voettype. Met deze comfortschoenen krijgen uw voeten optimale ondersteuning. Deze schoenen zijn een uitkomst voor mensen met gevoelige voeten, reuma of diabetes en hardlopers.

Comfortabel hardlopen

Wanneer u regelmatig hardloopt, kunnen uw schoenen al snel niet meer lekker zitten. Vaak betekent dit dat de schoen niet de goede maat heeft, of dat ze uw loopritme niet genoeg ondersteunen. Wanneer u hier geen gehoor aan, is de kans groot dat u vroeg of laat een blessure oploopt. Omdat we bij Van den Breekel Schoenen alles op maat maken, kunnen we hier iets aan doen. We letten bijvoorbeeld op de propulsie, de manier waarop u als loper wordt ‘aangedreven’ als u lopend of rennend een afstand aflegt. Door voor bepaalde materialen of vormen in de schoen te kiezen kunt u dit moeilijker of makkelijker maken. Zo kunnen onze ontwerpers bijvoorbeeld de vorm van de loopzool aanpassen.

Ontwikkelen met wetenschappers

Deze technieken ontwikkelen we verder in samenwerking met verschillende specialisten zoals bewegingswetenschappers, podotherapeuten en orthopeden. Zo onderzoeken we of de welbekende veiligheidsschoen, die op verschillende werkplekken wordt gebruikt, comfortabeler kan worden gemaakt. Deze zijn van stevig materiaal gemaakt, omdat ze de voeten moeten beschermen tijdens het werk. Hierdoor zitten ze vaak minder comfortabel dan anderen schoenen, terwijl ze dagelijks uren worden gedragen. Door slim gebruik te maken van verschillende dempende, verende en ondersteunende materialen, wordt het draagcomfort voor de drager aanzienlijk verbeterd. Ook gebruiken we de nieuwste duurzame gebreide (flyknit) textielsoorten, zodat de uitstraling van de veiligheidsschoen niets te wensen over laat.

Innovatieve schoen-ontwikkelingen

Met de nieuwste technieken en ontwikkelingen zoeken we bij Van den Breekel Schoenen altijd naar het design dat het best bij uw klanten past. Ons doel is om schoenen te produceren die geschikt zijn voor uw klanten. Als die oplossing ook op een duurzame manier mogelijk is, dan produceren wij deze voor u. Bent u ook benieuwd naar onze schoeninnovaties? Neem dan contact op met de vakmensen van Van den Breekel Schoenen, en ontdek samen welke innovaties er voor uw schoenencollectie mogelijk zijn!