Schoenentrends 2023: waar kun je op inspelen?

Ookal zijn sommige schoenen tijdloos, de trends in de schoenenbranche gaan snel. Het begin van een nieuw seizoen, of een nieuw jaar, betekent de komst van nieuwe trends. Als u graag een modeschoenenlijn zou willen lanceren, is het essentieel om rekening te houden met de trends van het moment. Alleen zo kunt u inspelen op de behoeftes van de consument. Bent u op zoek naar een schoenenproducent en bent u geïnteresseerd in de schoenentrends van 2023? We vertellen u hier beknopt wat u kunt verwachten.

De schoenen en laarsjes van deze winter

De schoenen en laarzen die in 2023 die boventoon gaan voeren zullen wat netter en gekleder zijn. Nog steeds zien we grove zolen en dikkere hakken voorbijkomen, zowel bij korte als hoge laarzen. We zien dat de consument steeds vaker kiest voor een schoen en laars van hoge kwaliteit, die langdurig mee zal gaan. Onder de schoenen zijn leren loafers nog steeds een grote trend en zullen deze afgewisseld worden met 90s stijl veterschoenen, ook vaak van leer. Deze zien we allebei zowel met een grove, als dunne en gekledere zool.

Welke sneakers gaan we dragen?

In de wereld van sneakers gaat er ook het een en ander veranderen. Sneakers dragen in onze vrije tijd is al jarenlang één van de grootste trends. Volgend jaar zullen de wat meer chiquere sneakers een groot podium krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van steentjes en de mogelijkheid om ze te customizen. Qua vormgeving komen hoge sneakers weer helemaal terug en zien we dat sneakers in een retro stijl onze harten gaan stelen. Sneakers blijven nog ontzettend lang grote spelers in de schoenenbranche.

Hakken en pumps in het voorjaar

Als we kijken naar de nettere schoenen voor dames, zijn de elegante pumps weer in aantocht. Hiernaast zien we kittige en uitlopende hakjes een grote trend worden, die zich in 2023 stevig doorzet. Zowel voor mannen als vrouwen wordt er bij gekledere schoenen weer voor puntneuzen gekozen en gaan we in het algemeen voor een chique uitstraling.

Wij gaan voor duurzame samenwerkingen

Dankzij onze jarenlange ervaring en de kennis in de schoenenmarkt kunnen wij u altijd geheel adviseren over de trends van het moment. De mens is trendgevoelig en wordt dagelijks geïnspireerd door het straatbeeld. Een schoenenlijn die de wensen van de consument vervult heeft een groot streepje voor. Naast het design van diverse schoenen, is het gebruik van duurzame materialen al jaren een groeiende trend. Er wordt dan ook optimaal gebruik gemaakt van eerlijke, soms zelfs ecologische en gerecyclede, materialen. Wij zijn hier groot voorstander van, elke dag zijn wij bezig met hoe we onze productie weer een stuk duurzamer kunnen maken. Ook voor deze trend, zijn wij de juiste schoenenproducent voor u.

Uw schoenenproducent voor 2023

Wilt u graag een schoenenlijn opzetten die inspeelt op de komende trends? Profiteer dan van alle voordelen die Van den Breekel u te bieden heeft. Onze geperfectioneerde werkwijze in combinatie met de beste materialen zorgen voor prachtige schoenenlijnen die hartelijk worden ontvangen. Neem contact met ons op voor meer informatie, we luisteren graag naar uw plannen en vertellen u alles over de mogelijkheden.