Schoenen milieu- en gebruiksvriendelijk produceren

De Brabantse schoenenindustrie heeft een lange weg afgelegd sinds het begon in de Langstraat. Nog altijd kent de regio Waalwijk de grootste concentratie van schoenenhandelaren. In al die jaren is er natuurlijk wel veel veranderd. Zo is de massale productie tegenwoordig verplaatst naar Azië. Aan die ontwikkelingen voegt Van den Breekel Schoenen nu iets toe. Door samen te werken met 360 Circular (onderdeel van 360 Group) uit Tilburg, autoriteit op het gebied van circulaire up-cycling, hebben we een kunststof schoen ontwikkeld waar weer nieuwe schoenen van gemaakt kunnen worden.

Vooruitlopen

Een grote verandering is natuurlijk de manier waarop schoenen worden gemaakt. Van den Breekel Schoenen loopt al jaren voorop in deze ontwikkelingen. Wij zien al sinds ons familiebedrijf begon in 1977 dat er dingen anders kunnen en moeten. Zo kregen we destijds veel vragen van klanten naar unieke schoenconcepten, wat hij zag als een kans om zijn nieuwe ideeën over de schoenproductie eindelijk ten uitvoer te brengen. Inmiddels draagt Van den Breekel Schoenen bij aan een eerlijkere en duurzamere schoenenindustrie.

Recyclebare schoenMilieuvriendelijke Recyclebare schoen

Daarom heeft Van den Breekel samen met Nick van Veggel, directeur van 360 Circular in Tilburg, een recyclebare schoen ontwikkeld. 360 Circular is gespecialiseerd in het recyclen en verduurzamen van kunststof op een circulaire manier. Dat betekent dat oude schoenen weer kunnen worden verwerkt tot de grondstof van nieuwe modellen. Dit moet zorgen voor up-cycling, een manier van recyclen waarbij de gerecyclede stof ingezet kan worden voor soortgelijke producten. Omdat we dit bij Van den Breekel een interessant initiatief vonden, zijn we deze mogelijkheid samen met 360 Circular gaan onderzoeken en aan de slag gegaan.

Ervaring

360 Circular en Van den Breekel schoenen B.V. zijn precies de juiste bedrijven om dit project uit te voeren. Onze familiebedrijven hebben al jarenlange ervaring in de textiel- kunststof- en schoenenindustrie en hebben een uitgebreid netwerk in verschillende productiegebieden. Wij ontwikkelen eerlijke en innovatieve schoen-concepten om de ecologische voetafdruk van schoendragers flink te verkleinen. Dat doen we door veel aandacht te besteden aan het op maat ontwerpen, ontwikkelen en produceren van schoenen zonder chemische stoffen te gebruiken. 360 Circular is wat ons betreft de autoriteit op het gebied van ketenintegratie en -management en weet daarom als geen ander hoe up-cycling van kunststof afval in zijn werk gaat. Voorgaande succesvolle projecten met o.a. de Tilburgse kermis en Heineken zijn hier een voorbeeld van.

Comfortabel

Maar niet alleen het ontwikkelen van duurzame schoenen is voor ons belangrijk. Bij Van den Breekel hebben wij daarom een visie op de nieuwe schoenenindustrie. Met verschillende nieuwe concepten en prototypes willen we meer denken aan de eindgebruiker. We zien een behoefte aan schoenen en sneakers die aangepast zijn aan de drager, zoals duurzaamheid en comfort. De schoenen die wij ontwikkelen zijn duurzaam en comfortabel. Voor ons gaat dat hand in hand met elkaar. Juist met dit recyclebare schoenen project willen we onze schoenen meer aan laten sluiten op de wensen van de consument. Het is de bedoeling dat dit onze klanten “triggert”, zodat ook zij bij kunnen dragen aan een duurzamere wereld.

Duurzaamheid en gebruiksgemak

Bij Van den Breekel Schoenen staan duurzaamheid en gebruiksgemak hoog op de agenda. Dit nieuwe project is daar een prachtig voorbeeld van. Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden van een duurzaam geproduceerde schoen? Dan gaan we graag met u in gesprek over wat voor schoen- of sneakerconcept we met u kunnen ontwikkelen. Neem snel contact met ons op voor uw vragen over onze unieke manier van produceren!