Schoenen laten produceren voor opkomende sporten

Bij Van den Breekel schoenen kijken we continue naar de ontwikkelingen binnen de schoenindustrie. Zo kunnen we uitstekende schoencollecties produceren in opdracht van onze klanten volgens de laatste trends. Op dit moment zien we dat diverse sporten steeds populairder worden onder jongeren, zoals padel en golf. Een goed moment om te overwegen om hiervoor sportschoenen te laten produceren, zodat u kunt inspelen op de verwachte komende vraag onder jongeren.

De opkomende populariteit van padel

Padel wordt steeds populairder in Nederland, voornamelijk onder jongeren. Er zijn momenteel al ruim 500 padelbanen en naar verwachting neemt dit de komende jaren alleen nog maar toe. Padel is eigenlijk een kruising tussen tennis en squash. Bij padel is er een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft, wat is gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Het spel wordt altijd gespeeld met vier personen en de spelregels lijken veel op die van tennis. De bal moet over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. De wand en muur mogen tijdens het spel gebruikt worden.

Meer vraag naar Padelschoenen

Door de opkomende populariteit is er ook steeds meer vraag naar geschikte padelschoenen. Padel is een sport waarbij veel snelle bewegingen en bochten worden gemaakt. Daarom is de juiste schoen en zool noodzakelijk om blessures te voorkomen. De schoenzolen hebben een perfecte grip nodig, maar tegelijkertijd moet het ook eenvoudig zijn om over de baan te glijden om de bal te kunnen bereiken.

Golf onder jongeren

Golf lijkt op het eerste oog misschien niet een typische sport voor jongeren, maar niets is minder waar. Hoewel de grootste groep golfers nog steeds wel wat ouder is, wordt golf ook steeds interessanter bij een jongere doelgroep. Golf is al lang geen elitaire sport meer en golfclubs richten zich steeds meer op nieuwe (jonge) golfers. Zo kreeg de NGF, Nederlandse Golf Federatie, in 2020 ruim 80 procent meer nieuwe golfers tussen de leeftijd van 18 tot 35 jaar ten opzichte van 2019. Ook draagt COVID-19 bij aan de opkomende populariteit, je kunt gemakkelijk afstand houden en bij golf ben je sociaal met elkaar tijdens een sportieve uitdaging.

Een goede golfschoen biedt steun, stabiliteit, comfort en grip. Er zijn golfschoenen voor in de zomer, golfschoenen voor in de wintermaanden maar ook golfschoenen met spikes waarop je het hele jaar kunt golven. De schoen kan traditioneel zijn of misschien liever wat sportiever. Kies bijvoorbeeld voor innovatieve noppen of een middenzool met teruggevende demping. Soepel leer, imitatieleer of innovatief textiel?
Bij Van den Breekel Schoenen maken we graag samen een ontwerp voor uw nieuwe collectie inspelend op de laatste trends en ontwikkelingen. Neem contact op zodat we de mogelijkheden voor de ontwikkeling van uw nieuwe collectie kunnen bespreken.