Recyclebare schoenen

Het ontwikkelen van recyclebare schoenen zien veel producenten als een kostbaar proces. Veel van onze collega’s zijn dan ook huiverig om erin te investeren. Toch is het een operatie die zich al snel terugbetaalt en erg snel kan gaan. Bij Van den Breekel Schoenen maakten we jaren geleden al de keuze om onze schoenen zoveel mogelijk recyclebaar te produceren, met succes. Wij fabriceren onze schoenen nu op een duurzame wijze, van begin tot eind.

Recyclebare materialen

Veel komt aan op het gebruik van de juiste materialen. Niet ieder materiaal is geschikt om te recyclen. Daarom letten we bij het ontwerpen van onze schoenen al aandachtig op de materialen die we erin verwerken. Zo onderzoeken we of het gebruik van kunststof leidt tot een schoen die na gebruik als circulair product weer een nieuw leven kan krijgen. Ook verwerken we steeds minder vaak materialen die niet of moeilijk te recyclen zijn, zoals chroomgelooid leer. Dat hoeft nog niet te betekenen dat we minder aandacht besteden aan kwaliteit en design. Van den Breekel Schoenen blinkt juist uit met recyclebare schoenen die hip zijn om te dragen.

DNA

Bij het hele ontwikkelproces wordt u als klant uitvoerig betrokken. Zo creëren we samen de schoen die past bij uw merk en uw DNA. Door onze jarenlange ervaring in het vak weten we hoe een goed schoenontwerp jaren mee kan gaan. We geven dan ook eerlijk aan wat mogelijk is, en hoe we deze mogelijkheden kunnen laten aansluiten bij uw wensen. Ook kunnen we u adviseren over de laatste trends, omdat we die op de voet volgen. Met kennis over mode en duurzaamheid brengen we samen een schoen op de markt die uniek en eigentijds is. Een schoen waar we trots op kunnen zijn.

Recyclen voor tweede leven

Wij focussen op het verwerken van materialen welke na gebruik een tweede leven krijgen. Niet alleen als schoen, doordat alle materialen weer in nieuw schoeisel kan worden gebruikt, maar ook als een ander product. De plastics in onze schoenen kunnen bijvoorbeeld achteraf worden verwerkt in verpakkingen en zelfs woningen. Stoffen kunnen zomaar eens in een kledingstuk terechtkomen dat u tijdens het winkelen in de etalage ziet hangen. Dit is een voordeel, welke u in uw marketing uitingen terug kunt laten komen om de juiste klant aan te trekken. Veel van uw klanten vinden milieuvriendelijkheid een belangrijk onderwerp, en zijn bereid daar in te investeren.

Unieke recyclebare schoenenlijn

Bent u nieuwsgierig geworden naar de recyclebare schoenen die we samen tot leven kunnen laten komen? Dan bent u bij Van den Breekel Schoenen aan het juiste adres! Spreek met ons uw ontwerpideeën door in een eerste gesprek, door contact op te nemen. Voor u het weet kunt u pronken met een unieke recyclebare schoenenlijn in uw collectie.