Prototypes: het begin van een schoenenlijn

Bij Van den Breekel buigen we ons enthousiast over de productie van allerlei unieke schoenenlijnen. We zetten ons graag in voor vernieuwende designs waarbij de laatste trends centraal staan. Samen met u komen we tot de meest stijlvolle designs die worden gerealiseerd in onze werkplaats. Het begint allemaal bij het maken van een prototype. Als u zich afvraagt hoe dat stap voor stap in zijn werk gaat leggen we het hier graag voor u uit.

Het begint rond de tekentafel

De samenwerking begint bij het maken van een afspraak voor het ontwerpen van een prototype. In dit gesprek gaan we samen met onze schoenontwerper en de klant rond de tafel om de ideeën op papier te zetten. De wensen van de klant worden op een rij gezet en kritisch bekeken. Is het mogelijk? Werkt het? Wat zou het concept nog kunnen verbeteren? Hoe kunnen we dit idee ombouwen naar het optimale ontwerp? In deze uitgebreide brainstormsessie komen we tot doorslaggevende conclusies die ons in het gehele proces zullen begeleiden.

De mooiste materialen

Het realiseren van een prototype begint bij het kiezen van de beste materialen. De wensen van de klant worden hierbij als leidraad genomen. Hierbij letten we natuurlijk goed op de kwaliteit van de verschillende materialen die gebruikt worden, zoals leer, rubber en textiel. Alle benodigde materialen worden grondig geïnspecteerd en geselecteerd. Omdat we zowel dames-, heren- als kinderschoenen produceren, werken we samen met uiteenlopende partners zodat we u altijd de beste kwaliteit kunnen garanderen. Ook testen we alle materialen op schadelijke stoffen. De schoenproductie wordt getest om te voorkomen dat er gebruik wordt gemaakt van stoffen als Azo, chroom VI, formaldehyde of zware metalen. Dankzij onze vele kwaliteitscontroles behalen we het best mogelijke resultaat.

Materialen krijgen vorm

Na het verzamelen van geschikte materialen voor de schoenen worden de materialen gesneden aan de hand van de patronen om het juiste design te creëren. Er wordt hierbij grondig gekeken naar de plaatsing van de onderdelen. Werkt deze rits hier? Hoe werken de materialen met de indeling samen? Als de materialen compleet zijn vormgegeven wordt de bovenkant van de schoen op de leest geperst. De leest is ook wel het hart van de schoen: dankzij deze krijgt de schoen de perfecte pasvorm. We creëren zelf de perfecte schoenleest voor elk prototype zodat de pasvorm exact is wat u verwacht.

Het prototype realiseren

Hierna wordt de loopzool aan de bovenkant van de schoen gemonteerd. De loopzolen worden met de leest verbonden door middel van stiksels of lijm. En dan is het zo ver: de schoen is geproduceerd! In ieder geval, het prototype. Hierna wordt de schoen getest, geoptimaliseerd en geperfectioneerd totdat hij klaar is voor de grotere productie. Het perfectioneren doen we samen met u. Is het precies wat u voor ogen had? In elk moment in de productie is er ruimte voor uw specifieke wensen.

Een sterke basis voor een prachtige schoenenlijn

Misschien verwacht u het niet, maar het ontwerpen en realiseren van een prototype voor een schoenenlijn is het duurste onderdeel van de gehele productie. Dit komt door de tijd die in het proces zit. In dit deel wordt namelijk alles vanaf nul opgebouwd. Het maken van de schetsen, ontwerpen, mallen, en schoenleest. Het zoeken naar de juiste materialen, het afstemmen van de optimale productiewijze voor deze materialen en het perfectioneren hiervan levert veel werk op. Als dit eenmaal achter de rug is, is het mogelijk om heel de werkwijze over te nemen voor de verdere productie. Dit gaat een stuk sneller dankzij het voorbereidende werk. De schets wordt als ware uitgewerkt tot een bouwwerk welke doorgezet kan worden naar de fabriek.

Het laten maken van een prototype staat los van de uiteindelijke productie. Dit wil zeggen dat het ook mogelijk is om bij ons een prototype en sample-pakket te laten maken en met deze prototypes en samples op zoek te gaan naar een eigen producent. Echter zien we niet vaak dat dit gebeurt. We werken namelijk met bekende partner fabrikanten die kwaliteit en kwaliteitscontrole tijdens de productie kunnen waarborgen.

Uw eigen schoenenlijn

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner in het produceren van een prototype? Van den Breekel zet zich graag in voor stijlvolle, trendy of sportieve schoenenlijnen. Het complete productieproces van de schoenencollectie kunt u bij Van den Breekel uitbesteden. Onze vak experts kijken van begin tot eind met u mee voor het beste eindresultaat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze website of neem gerust eens contact met ons op.