Rob van den Breekel

ROB RAAKTE AL OP JONGE LEEFTIJD GEÏNFECTEERD MET HET SCHOENENVIRUS

Rob van den Breekel raakte al op jonge leeftijd geïnfecteerd met het 'schoenenvirus', mede door zijn grootvader welke werkzaam was in de lederindustrie en zijn vader welke werkzaam was in de schoenindustrie (Rob’s vader is nog steeds betrokken bij de ontwikkeling van samples en kleinschalige proefseries).
Rob had altijd al het doel om schoenen te ontwikkelen, en originele concepten in de markt te zetten. Mede door Rob’s passie voor het ontwikkelen van mooie schoenen concepten en door het opgebouwde netwerk van producenten en toeleveranciers besloot Rob dit te gaan verzorgen voor derden.

Al sinds 1977 is de familie van den Breekel werkzaam in de leder- en schoenindustrie.
Van den Breekel Schoenen BV werd opgericht in 2003 op basis van Rob zijn ervaring bij verschillende schoenenbedrijven (zoals Ecco, Berkelmans etc.). Hij besloot vanuit zijn uitgebreide netwerk van productiegebieden en vanwege de toenemende vraag naar exclusieve (comfort) schoenconcepten om zijn eigen schoenontwikkeling te starten.

Dit geeft hem de ruimte om te focussen op zijn passie: de ontwikkeling en productie van eerlijke en innovatieve schoenen.

Over ons

EEN FAMILIEBEDRIJF SINDS 1977

Van den Breekel Schoenen BV ontwikkelt en produceert schoenen voor dames, heren en kinderen. Wij zijn een familiebedrijf dat al sinds 1977 werkzaam is in de leder- en schoenindustrie.
Onze specialisatie is het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van verschillende soorten schoenen, waarbij we iedereen kunnen bedienen en het complete spectrum aan schoenen aanbieden.

Hierdoor kunnen onze klanten zich focussen op hun kernactiviteiten, marketing en verkoop. Wij zorgen voor alle processen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van schoenen, zoals de ontwikkeling van de schoenleest, loopzool en voetbed etc.. Tevens verzorgen wij de ontwikkeling van prototypes en het verstrekken van de juiste verkoop en presentatie monsters.

Wij bieden het complete scala van de uiteindelijke productie, inclusief kwaliteitscontrole, monitoring en het leveren van geschikte testen en certificaten indien nodig.

Schoenproducent Van den Breekel

EXCLUSIEVE NIEUWE COLLECTIES

Altijd inspelend op trends en ontwikkelingen

Elk seizoen ontwikkelt Van den Breekel Schoenen BV een reeks exclusieve schoenencollecties voor haar klanten. Deze collecties zijn ontwikkeld op basis van de behoeften van onze klanten.

Wij stellen nieuwe leestvormen, materialen, en kleuren voor, en spelen in op de laatste trends. Om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde collecties voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, houden we nauw contact met onze leveranciers en bezoeken we diverse beurzen om geïnspireerd te worden door de laatste modetrends, innovatieve materialen en op de hoogte te blijven van de nieuwste productietechnologieën.

Deze kennis passen we toe op de schoenencollecties welke wij ontwikkelen voor onze klanten.

Exclusieve schoencollecties

GESCHOEID OP UW LEEST

ZONDER JUISTE LEEST GEEN GOEDE SCHOEN

Schoenleest ontwikkeling

Gedurende de jaren hebben wij een uitgebreide collectie van schoenleesten opgebouwd, en kunnen dankzij onze in-house schoenleest ontwikkelingsafdeling snel handelen om de schoenleest te maken welke u nodig heeft. Samen met onze partners kunnen we nieuwe leesten snel in productie laten gaan.

De schoenleest vormt de basis van het schoenen ontwikkelingsproces. Wij kijken naar welk type schoenleest bij het product past en zorgen voor de juiste pasvorm en wijdtemaat. Want je kunt nog zo’n mooie schoenen maken, maar als de schoenleest niet goed is...

Maatwerk in comfort

Wij zorgen voor de juiste pasvorm én uitstraling

De toenemende vraag naar exclusieve comfortschoenen is een van de redenen waarom we begonnen zijn met het ontwikkelen van innovatieve schoenen.

Bij comfortschoenen is het essentieel om de juiste pasvorm te ontwikkelen door middel van de schoenleest. Wijdtematen zijn cruciaal op dit gebied om ervoor te zorgen dat de schoen goed past en het beste comfort moet biedt aan de eigenaar. Dankzij onze eigen leestafdeling kunnen we ieder type voet van een comfortschoen voorzien, van smalle tot extra brede voeten.

Waar bij comfortschoenen de nadruk en aandacht veelal ligt op de pasvorm is het voor ons verleden tijd dat een comfortschoen bestaat uit een eenvoudig en saai ontwerp. De juiste uitstraling van de schoen is voor ons een standaard die we bij al onze schoenen nastreven.

Zo realiseren wij schoenen die comfortabel zitten, met alle aandacht voor de leest én de stijl van de schoen. Wij bieden hierbij maatwerk in pasvorm en in uitstraling.

Schoenen maken

VERANTWOORDELIJKHEID

UW PRODUCT & HET MILIEU

Exclusieve schoenencollectie

We erkennen de groeiende behoefte aan milieuvriendelijk produceren en zien een toenemende vraag naar het gebruiken van metaalvrije, plantaardig gelooide of biologisch afbreekbare materialen.

Daarom geloven wij in de ontwikkeling van gerecyclede schoenen en gaan wij de uitdaging aan om door middel van upcycling van oude schoenen/materialen nieuwe schoenconcepten te creëren. Met wat gezien wordt als afval maken wij innovatieve en exclusieve schoenen.

Wij hebben ervaring in het werken met duurzame materialen en moedigen het gebruik hiervan ook aan. Onze productiemethoden voor schoenen en materialen worden getest op schadelijke stoffen zoals Azo, chroom VI, formaldehyde, zware metalen en andere verboden materialen die binnen de EU-wetgeving zijn vastgelegd. Ook op het gebied van milieuvriendelijke productie- en verpakkingsmethoden kunnen wij u bijstaan.

PRODUCTIE EN ONTWIKKELING

SAMEN NAAR HET JUISTE RESULTAAT

Creativiteit is meer dan alleen een goed ontwerp. Samen met onze klanten brengen we hele nieuwe concepten op de markt. Wij zijn uw sparringpartner die openstaat voor het ontwikkelen van speciale projecten. Wij zetten graag die extra stap, en zijn niet bang om buiten de gebaande paden te gaan.

Vanuit ons kantoor in Moergestel, Nederland, en samen met onze partners in Europa en Azië bedienen we klanten uit heel Europa.
Onze klanten zijn voornamelijk verkooporganisaties, postorder-, web- en groothandelsbedrijven met verschillende merken in hun portfolio.

Van den Breekel Schoenen BV biedt een passende oplossing als het gaat om het ontzorgen en verzorgen van het ontwikkelings- en productieproces van schoenen.

Ontwerp en productie schoenen

ERVARING EN ADVIES

Kennisdeling met onze partners

Schoeisel ontwikkelen

Gedurende de jaren hebben wij veel ervaring opgedaan en werken met een uitgebreid netwerk van productiepartners in Europa en Azië.

Samen met onze producerende partners kunnen wij elk soort schoeisel ontwikkelen op basis van verschillende eisen en constructies, zoals o.a.: lijmgezwikt, strobel, california, flexibel, blake, good-year, en direct-injection.

Wij analyseren en adviseren welke constructie het beste bij het concept past.

DOELSTELLINGEN SAMEN BEREIKEN

VERTROUWEN, BETROUWBAARHEID, CREATIVITEIT & INNOVATIE

Midpoint Provincie Noord-Brabant

Wij werken veel met persoonlijk contact en bieden flexibele en concurrerende diensten aan naar behoefte van onze klanten.

Op basis hiervan bouwen wij lange termijn relaties op met onze klanten en leveranciers. Vertrouwen, betrouwbaarheid, creativiteit en innovatie staan hierin centraal.

Met behulp van deze kwaliteiten doen we er alles aan om de gezamenlijk gestelde doelen te bereiken. Om van onze ontwikkelde producten een succes te maken, zijn we ons ervan bewust dat heldere communicatie, stiptheid en nauwkeurigheid essentieel zijn.

Wij werken nauw samen met Midpoint Brabant welke zorgen voor de de ondersteuning van regionaal-economische ontwikkelingen van het MKB in Midden-Brabant om vernieuwende samenwerkingsprojecten in de startfase te ondersteunen.  Midpoint Brabant voert de regeling in Midden-Brabant uit.

Het project "The up-cycled shoe" is mede tot stand gekomen met subsidie van de provincie Noord-Brabant.