Rob van den Breekel

ROB RAAKTE AL OP JONGE LEEFTIJD GEÏNFECTEERD MET HET SCHOENENVIRUS

Van den Breekel Schoenen is een toonaangevend familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van diverse schoenencollecties voor dames, heren en kinderen voor ondernemers en start-ups . Met een focus op kwaliteit, innovatie en maatwerk bieden wij diverse diensten aan, variërend van conceptontwikkeling tot het volledige productieproces.

Rob van den Breekel raakte al op jonge leeftijd geïnfecteerd met het 'schoenenvirus', mede door zijn grootvader, die werkzaam was in de lederindustrie, en zijn vader, die werkzaam was in de schoenindustrie Tot op de dag van vandaag is de vader van Rob nog steeds betrokken bij de ontwikkeling van samples en kleinschalige proefseries.

Rob had altijd al het doel om schoenencollecties voor ondernemers te ontwikkelen, en originele concepten in de markt te zetten. Mede door Rob’s passie voor het ontwikkelen van mooie schoenen concepten en door het opgebouwde netwerk van producenten en toeleveranciers besloot Rob dit te gaan verzorgen voor derden.

Al sinds 1977 is de familie van den Breekel werkzaam in de leder- en schoenindustrie. Van den Breekel Schoenen BV werd opgericht in 2003 op basis van Rob zijn ervaring bij verschillende schoenenbedrijven (zoals Ecco, Berkelmans etc.). Hij besloot vanuit zijn uitgebreide netwerk van productiegebieden en vanwege de toenemende vraag naar exclusieve (comfort) schoenconcepten om zijn eigen schoenontwikkeling te starten.

Dit geeft hem de ruimte om te focussen op zijn passie: de ontwikkeling en productie van eerlijke en innovatieve schoenenlijnen voor (beginnende) ondernemers.

Over ons

EEN FAMILIEBEDRIJF SINDS 1977

Bij Van den Breekel Schoenen leveren we hoogwaardige schoenenlijnen die de verwachten van onze klanten overtreffen. Met onze uitgebreide expertise en toewijding aan vakmanschap en kwaliteit, zijn we in staat om innovatieve en onderscheidende schoenencollecties te produceren die langdurig mee gaan.

Hierdoor kunnen onze klanten zich focussen op hun kernactiviteiten, marketing en verkoop. Wij zorgen voor alle processen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van schoenenlijnen, zoals de ontwikkeling van de schoenleest, loopzool en voetbed. Ook verzorgen wij de ontwikkeling van prototypes en het verstrekken van de juiste verkoop en presentatie monsters.

Wij bieden het complete scala van de uiteindelijke productie, inclusief kwaliteitscontrole, monitoring en het leveren van geschikte testen en certificaten indien nodig. We zijn trots op onze reputatie als betrouwbare partner voor al uw schoenbehoeften, en we kijken ernaar uit om met u samen te werken aan het creëren van de volgende generatie schoenenlijnen.

Schoenproducent Van den Breekel

EXCLUSIEVE NIEUWE COLLECTIES

Altijd inspelend op trends en ontwikkelingen

Elk seizoen ontwikkelt Van den Breekel Schoenen BV een reeks exclusieve schoenencollecties voor haar ondernemende klanten. Deze collecties zijn ontwikkeld op basis van de behoeften van onze klanten.

Wij stellen nieuwe leestvormen, materialen, en kleuren voor, en spelen in op de laatste trends. Om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde collecties voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, houden we nauw contact met onze leveranciers en bezoeken we diverse beurzen om geïnspireerd te worden door de laatste modetrends, innovatieve materialen en op de hoogte te blijven van de nieuwste productietechnologieën.

Deze kennis passen we toe op de schoenencollecties die wij met plezier ontwikkelen voor zowel ondernemers in Nederland, als onze buurlanden.

Exclusieve schoencollecties

GESCHOEID OP UW LEEST

ZONDER JUISTE LEEST GEEN GOEDE SCHOEN

Schoenleest ontwikkeling

Tijdens onze werkzame jaren hebben wij een uitgebreide collectie van schoenleesten opgebouwd en kunnen wij dankzij onze in-house schoenleest ontwikkelingsafdeling snel handelen om de schoenleest te maken welke u nodig heeft voor uw schoenencollectie. Samen met onze partners kunnen we deze nieuwe en nauwkeurig op maat gemaakte leesten snel in productie laten gaan.

De schoenleest vormt de basis van het schoenen ontwikkelingsproces. Wij kijken naar welk type schoenleest bij het product past en zorgen voor de juiste pasvorm en wijdtemaat. Want je kunt nog zo’n mooie schoenen maken, maar als de schoenleest niet goed is...

Maatwerk in comfort

Wij zorgen voor de juiste pasvorm én uitstraling

De toenemende vraag naar exclusieve comfortschoenenlijnen onder ondernemers in de schoenenbranche is één van de redenen waarom we begonnen zijn met het ontwikkelen van innovatieve schoenen.

Bij een comfortschoenenlijn is het essentieel om de juiste pasvorm te ontwikkelen door middel van de schoenleest. De juiste wijdtematen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat de schoen goed past en het beste comfort biedt aan de eigenaar. Dankzij onze eigen leestafdeling kunnen we ieder type voet van een comfortschoen voorzien, van smalle tot extra brede voeten.

Waar bij comfortschoenenlijnen de nadruk en aandacht veelal ligt op de pasvorm, is het voor ons verleden tijd dat een comfortschoen bestaat uit een eenvoudig en saai ontwerp. De juiste uitstraling van de schoen is voor ons een standaard die we bij al onze ontwikkelde schoenencollecties nastreven.

Zo realiseren wij complete schoenencollecties die comfortabel zitten, met alle aandacht voor de leest én de stijl van de schoen.

Schoenen maken

VERANTWOORDELIJKHEID

UW PRODUCT & HET MILIEU

Exclusieve schoenencollectie

Bij Van den Breekel vieren we de groeiende behoefte aan milieuvriendelijk produceren. We zien een duidelijke toenemende vraag naar het gebruiken van metaalvrije, plantaardig gelooide of biologisch afbreekbare materialen.

Daarom geloven wij in de ontwikkeling van gerecyclede schoenenlijnen en gaan wij de uitdaging aan om door middel van upcycling van oude schoenen/materialen nieuwe schoenconcepten te creëren voor de ondernemers die hier naar vragen. Met wat anderen misschien zien als afval, maken we bij Van den Breekel innovatieve en exclusieve schoenencollecties.

Wij hebben een ruime ervaring in het werken met duurzame materialen en gebruiken deze dan ook graag. Onze productiemethoden voor schoenen en materialen worden getest op schadelijke stoffen zoals Azo, chroom VI, formaldehyde, zware metalen en andere verboden materialen die binnen de EU-wetgeving zijn vastgelegd. Ook op het gebied van milieuvriendelijke productie- en verpakkingsmethoden zijn wij de juiste partner voor u.

PRODUCTIE EN ONTWIKKELING

SAMEN NAAR HET JUISTE RESULTAAT

Creativiteit is meer dan alleen een goed ontwerp. Samen met onze klanten brengen we hele nieuwe concepten op de markt. Wij zijn uw sparringpartner die openstaat voor het ontwikkelen van speciale projecten. Wij zetten graag die extra stap, en zijn niet bang om buiten de gebaande paden te gaan.

Vanuit ons kantoor in Moergestel, Nederland, en samen met onze partners in Europa en Azië bedienen we klanten uit heel Europa.
Onze klanten zijn voornamelijk verkooporganisaties, postorder-, web- en groothandelsbedrijven met verschillende merken in hun portfolio.

Van den Breekel Schoenen BV biedt een passende oplossing als het gaat om het ontzorgen en verzorgen van het ontwikkelings- en productieproces van schoenenlijnen.

Ontwerp en productie schoenen

ERVARING EN ADVIES

Kennisdeling met onze partners

Schoeisel ontwikkelen

Gedurende de jaren hebben wij veel ervaring opgedaan en werken met een uitgebreid netwerk van productiepartners in Europa en Azië.

Samen met onze producerende partners kunnen wij elk soort schoenen ontwikkelen op basis van verschillende eisen en constructies, zoals o.a.: lijmgezwikt, strobel, california, flexibel, blake, good-year, en direct-injection.

Wij analyseren en adviseren welke constructie het beste bij het concept past.

DOELSTELLINGEN SAMEN BEREIKEN

VERTROUWEN, BETROUWBAARHEID, CREATIVITEIT & INNOVATIE

Midpoint Provincie Noord-Brabant

Wij werken veel met persoonlijk contact en bieden flexibele en concurrerende diensten aan naar behoefte van onze klanten.

Op basis hiervan bouwen wij lange termijn relaties op met onze klanten en leveranciers. Vertrouwen, betrouwbaarheid, creativiteit en innovatie staan hierin centraal.

Met behulp van deze kwaliteiten doen we er alles aan om de gezamenlijk gestelde doelen te bereiken. Om van onze ontwikkelde producten een succes te maken, zijn we ons ervan bewust dat heldere communicatie, stiptheid en nauwkeurigheid essentieel zijn.

Wij werken nauw samen met Midpoint Brabant welke zorgen voor de de ondersteuning van regionaal-economische ontwikkelingen van het MKB in Midden-Brabant om vernieuwende samenwerkingsprojecten in de startfase te ondersteunen. Midpoint Brabant voert de regeling in Midden-Brabant uit.

Het project "The up-cycled shoe" is mede tot stand gekomen met subsidie van de provincie Noord-Brabant.