Outdoor schoenen laten ontwerpen?

Het starten van een schoenenlijn begint bij een mooi idee en eindigt met een kwalitatief en stijlvol resultaat, of u nu een lijn wilt starten met stijlvolle laarzen, zomerse sandalen of sportieve outdoor schoenen. Toch kan het proces erg van elkaar verschillen. Als we het hebben over outdoor schoenen worden er andere keuzes gemaakt over onder andere de materialen, zolen en pasvorm van de schoenen. Om een geschikte, kwalitatieve outdoor schoen te ontwerpen is er uitgebreide kennis en ervaring nodig. Wij hebben dat in huis.

Wat valt er onder outdoor schoenen?

‘Outdoor’ is eigenlijk een verzamelbegrip voor verschillende soorten wandelschoenen. Elke categorie wandelschoen komt met zijn eigen eigenschappen:

– De wandel & hikingschoen: hier vindt u eigenlijk de standaard wandelschoen. Schoenen die een goede afwikkeling geven met maximale demping. Deze schoenen zijn geschikt voor korte en langere wandelingen op relatief droog en vlak terrein;

– De bergwandelschoen: deze schoenen zijn geschikt voor een ruwer terrein. De schoenen bieden meer enkelsteun en bescherming door o.a. steviger upper materiaal en een iets stevigere loopzool;

– De bergschoen: wandelaars die lange, heftige (klim)tochten in het hooggebergte maken zullen kiezen voor deze categorie. Er wordt hier gekozen voor een hoger model om de wandelaar genoeg steun te geven op zwaarder terrein. De zool is stijver dan die van de bergwandelschoen;

– De klimschoen: klimschoenen zijn ontworpen voor de echte durfallen die klimmen in klassiek alpinisme en gecombineerd terrein. Deze schoenen hebben extreem veel grip en zijn nodig als u een zwaardere bergsport beoefend.

De juiste materialen

Als u eenmaal duidelijk heeft welke outdoor schoenenlijn u graag zou willen laten ontwerpen is het gebruik van de juiste materialen essentieel. Outdoor schoenen onderscheiden zich van de normale sportschoen door de materialen, zolen en pasvorm. De materialen hebben invloed op het gewicht, de ventilerende werking, de slijtvastheid en de waterdichtheid van de schoenen.

Door het lange en (mogelijk) extreme wandelen worden de schoenen eigenlijk onder een vergrootglas gelegd. Het ontwerp en materialen moeten kloppen zodat er geen mankementen op kunnen treden tijdens het dragen. Denk bijvoorbeeld aan mesh materialen voor het ontwerpen van een alledaagse wandelschoen die geschikt is voor lichte tochten en zachte weersomstandigheden. Deze stoffen zijn licht en ademen goed, zitten soepeler aan de voet en kunnen ook waterdicht gemaakt worden dankzij de soort voeringlagen. Full-grain leer of microfiber, is een duurzaam materiaal welke veel steun geeft. Combineer dit met een waterdichte constructie en u heeft een sterk begin van een schoen die extremere weersomstandigheden aan kan.

De constructie van de schoenen is even belangrijk als het gekozen materiaal. Voor outdoor schoenen geldt over het algemeen, hoe minder lagen/materialen tussen de bovenkant en onderkant hoe beter het draagcomfort. Samen met u bepalen we de juiste constructie voor uw eigen wandelschoenenlijn.

Wilt u outdoor schoenen laten ontwerpen?

Zoals al gezegd, is er een brede kennis en lange ervaring nodig om de perfecte outdoor schoenenlijn te ontwerpen. De keuzes qua materialen, constructie en pasvorm moeten zorgvuldig worden gemaakt en volledig worden aangepast aan het terrein waar de wandelaar zich zal bevinden. Bij Van den Breekel beschikken we over die kennis en worden we enthousiast van het creëren van een outdoor schoenenlijn van hoogstaande kwaliteit. We maken gebruik van de beste materialen om een prachtige lijn op te zetten.

Zit u over een outdoor schoenenlijn na te denken maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Wij helpen u graag verder. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar voor al uw vragen en geven u dan ook graag persoonlijk advies, dus neem gerust contact met ons op. Wie weet maken we een afspraak om samen iets moois op te zetten.