Materialen en ontwikkelen van ecologische schoenen

Ecologische schoenen zie je steeds vaker in schoenenwinkels liggen. Dit duurzaam geproduceerde schoeisel heeft veel voordelen voor de natuur. Niet in het minst omdat ze worden gemaakt van biologisch afbreekbare materialen en vegan materialen. Bij Van den Breekel Schoenen merken we dat er steeds meer vraag is naar deze schoenen, daarom houden we ons al een tijd bezig met de productie ervan.

Ecologische voetafdruk verlagen

Door het dragen van ecologische schoenen verlaagt u uw ecologische voetafdruk, omdat de productie ervan minder belastend is voor het milieu. Zo worden bij het maken geen chemicaliën of andere giftige stoffen gebruikt om de materialen te bewerken of tot een minimum beperkt. Dit voorkomt de uitstoot van schadelijke stoffen, zodat deze niet vrijkomen in de natuur. Wanneer u een duurzame schoenencollectie inslaat, kiest u ervoor om ook uw milieubewuste klanten een goed alternatief te geven voor de traditionele schoen of sneaker.

Vraag naar vegan en ecologische materialen

De stap om ineens aan een duurzame of ecologische schoencollectie te beginnen, kan groot lijken. Het gebruik van metaalvrije, plantaardig gelooide en biologisch afbreekbare materialen kan afschrikken. De verwachting is al snel dat dit vooral veel geld kost. Maar buiten dat een bewustere keuze voor materiaal geen immense investering hoeft te zijn is het het altijd waard. Het is namelijk een manier om uzelf te onderscheiden naar uw klanten. En zeker nu meer mensen zich verdiepen in veganisme en klimaatverandering, zal de roep om vegan en duurzame schoenmaterialen ook groter worden. Hoe vaak is daar bij u al naar gevraagd?

Visitekaartje

Bij Van den Breekel bieden we daarnaast een belangrijke service: u wordt van begin tot eind bij het productieproces van uw ecologische schoenenlijn betrokken. Het moet namelijk een product zijn waar u zelf achter kunt staan, omdat het u als aanbieder moet definiëren. Daarom schuift u vanaf het begin al aan bij de tekentafel van onze ontwerpers. Veel designs zijn mogelijk, ook volgens de laatste trends. Daarnaast kunnen onze experts u ook adviseren, omdat we veel onderzoek doen naar de markt en regelmatig bedrijven in de branche bezoeken die ertoe doen. Zo blijven we op de hoogte en kunnen we u een ecologische schoen leveren die echt uw visitekaartje wordt.

In de smaak

Ook zijn we altijd transparant over de productie van onze schoenen. Daardoor kunt u ook open zijn over het proces naar uw klanten. Dat geeft u een voorsprong op andere aanbieders, die misschien niet op de hoogte zijn van alle ins en outs. Ook heeft u door deze betrokkenheid invloed en staat u achteraf niet voor verrassingen. Zo kunt u zien hoe de schoenen ecologisch worden geproduceerd in een stijlvol model die bij uw klanten in de smaak zal vallen.

Uw partner in ecologische schoenproductie

Deze transparantie en betrokkenheid maakt Van den Breekel Schoenen uniek als uw partner in duurzame en ecologische schoenproductie. Met uw ideeën over vooruitstrevende schoenen en sneakers kunt u daarom altijd contact opnemen met ons familiebedrijf. Voor u het weet denkt u samen met onze designers mee over het perfecte ontwerp voor uw ecologische schoenencollectie.