Het produceren van duurzame schoenen

Duurzaamheid staat bij veel consumenten hoog op de agenda. Al jaren ontwikkelen wij eigentijdse producten waarbij zelfbewustzijn en verantwoordelijkheid voor materiaalgebruik hoog in het vaandel staan. Om aan te sluiten bij de wensen van uw klanten, is duurzaamheid bij de ontwikkeling van uw schoenconcepten een must. Het produceren van duurzame schoenen is een belangrijke stap om de laatste ontwikkelingen niet alleen bij, maar ook vóór te blijven. Van den Breekel Schoenen heeft veel ervaring met het ontwikkelen van duurzame schoenen. Met onze expertise helpen we uw merk boven de concurrentie uit te stijgen.

Onderscheiden

Zelf duurzame schoenen produceren is lastig als u hier geen verdere ervaring mee hebt. Toch is het goed om hieraan te beginnen. U kunt uzelf er uitstekend mee onderscheiden en u valt bovendien uitstekend in de smaak. Ook neemt u verantwoordelijkheid voor het productieproces en helpt u het milieu te beschermen. Van den Breekel ontwikkelt daarom samen met u een duurzame schoen die past bij de wensen van uw klanten. Wij werken samen met fabrikanten die schoenen produceren volgens de nieuwste materialen en technieken. Zo kunnen we altijd streven naar de hoogste kwaliteit.

Kleinere CO2-afdruk

Zonder dat u er misschien zelf bij stilstaat, is ook de schoenindustrie verantwoordelijk voor een deel van de milieuvervuiling. Fabrieken kunnen werken bijvoorbeeld met materialen die vervolgens niet goed kunnen worden gerecycled, of gebruiken oplosmiddelen welke schadelijk zijn voor het milieu. Van den Breekel hecht daarom veel waarde aan duurzame productieprocessen, waarin producten recyclebaar zijn en grondstoffen op waterbasis zodat de impact op het milieu tot een minimum kan worden gerealiseerd. Zo testen we bijvoorbeeld op de aanwezigheid van schadelijke stoffen in al onze materialen. Het doel is daarbij om de CO2-afdruk van de schoenproductie sterk te verkleinen.

Verder kijken

Volgens Van den Breekel hoeft niets u tegen te houden om een duurzame schoenenlijn op te zetten. Een duurzame schoen kan namelijk ook hip zijn en passen bij de laatste trends. Wij ontwerpen samen met u de nieuwste toffe concepten, die we kunnen produceren van veel verschillende duurzame materialen en in meerdere kleuren en vormen. Wij kijken verder te dan wat al is gedaan en we staan open voor ideeën van anderen. Zo produceren we samen de perfecte duurzame schoen waarmee u als merk een trend zet.

Jarenlange ervaring

Heeft u interesse in het produceren van een duurzame schoen, maar heeft u nog geen idee waar u moet beginnen? Met Van den Breekel Schoenen als partner weet u zeker dat u goed zit. Door onze jarenlange ervaring met duurzame producenten, kunnen we een eindresultaat garanderen waar u en uw klanten tevreden mee gaan zijn. Wilt u al meteen brainstormen over uw duurzame schoenconcept? Kom dan in contact met ons familiebedrijf!