Gerecyclede schoenen

Wilt u graag gerecyclede schoenen laten produceren voor een duurzamere ontwikkeling van uw schoenencollectie? Dan helpen we u bij Van den Breekel Schoenen graag met de ontwikkeling en de productie van een schoen uit gerecycled materiaal. Ook met herbruikbare spullen, zoals oude versleten schoenen, kunnen we namelijk een origineel concept creëren voor uw schoenencollectie.

Volledig gerecyclede schoenen

Er wordt steeds meer gekeken naar het belang van het milieu en de mate van duurzaamheid van productieprocessen. Zo ook in de wereld van schoenen, waar sinds een aantal jaar steeds meer mogelijk is. Zo kunnen we volledig gerecyclede schoenen produceren. We kunnen bijvoorbeeld een complete schoen maken van allerlei afval dat al een leven gehad heeft en dus opnieuw gebruikt kan worden. Buiten dat dit goed is voor het milieu kun je ook te gekke schoenconcepten creëren op deze manier. Door met herbruikbaar materiaal te werken komen er weer nieuwe originele concepten. Bij Van den Breekel produceren we op deze manier al een geruime tijd onder andere duurzame sneakers.

Gerecyclede schoenen

Duurzame trend: upcycling

Wij richten ons al langere tijd op de opkomst van gerecyclede schoenen, wat nauw samenhangt met de vraag naar steeds meer duurzame productie om het milieu te beschermen. Een van de nieuwste trends waar wij een geweldige uitdaging in zien is upcycling. Bij dit proces worden oude en versleten schoenen als basis gebruikt om een nieuwe schoen te produceren. Deze optimale vorm van recycling geeft de mogelijkheid om zeer duurzaam te werk te gaan. Van het overgebleven materiaal wordt een geheel nieuw product ontwikkeld. Deze manier van produceren is een grote uitdaging maar dat staat ons niet in de weg om hiermee door te gaan. Wij geloven namelijk in duurzame schoenproducties en gaan op deze manier dan ook duurzame schoenconcepten, zoals compleet gerecyclede schoenen, produceren.

Ervaring en advies

Om uw project van gerecyclede schoenen tot een zo groot mogelijk succes te maken adviseren we u graag over alle mogelijkheden. Wij hebben gedurende de jaren veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen van diverse schoencollecties, van sustainable sneakers tot stijlvolle comfortschoenen. Met behulp van deze ervaring analyseren we bij ieder concept hoe we het proces het beste in kunnen richten. Uiteraard bespreken we dit samen met u en nemen we uw wensen en behoeften hierin mee waarna we met een gedegen advies komen. We werken bovendien met een uitgebreid netwerk van productiepartners in Europa en Azië, waardoor u ieder soort schoeisel bij ons kunt laten maken.

Gerecyclede schoenen laten produceren

Wilt u graag een project aangaan om gerecyclede schoenen te laten ontwikkelen en produceren? Dan staan we bij Van den Breekel schoenen voor u klaar om het complete duurzame proces uit handen te nemen. Wij zetten graag onze kennis van recycleprocessen in om een uniek concept te ontwikkelen. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen of vraag direct een afspraak aan. Dan bespreken we uw specifieke wensen en kijken we wat de mogelijkheden zijn.