Een schoenenlijn beginnen voor barefoot wandelen en running

Barefoot wandelen en running is iets wat we steeds vaker zien. Hoewel de naam van deze vorm van sport anders doet vermoeden, is het essentieel om de juiste schoenen te dragen tijdens het uitoefenen van deze sport. Het ontwikkelen van deze barefoot schoenen vergt specifieke vakkennis buiten het creëren van ‘doorgaande’ schoenen. Bij Van den Breekel beschikken we over die kennis. U kunt dan ook bij ons terecht voor het beginnen van een barefoot schoenenlijn die de dragers precies de steun en het comfort bieden die ze nodig hebben om deze sport met plezier uit te kunnen oefenen.

Barefoot running voor het verbeteren van de gezondheid

Barefoot wandelen of hardlopen zorgt voor het trainen van spieren die u normaal dankzij andere schoenen achterwege laat. Doordat deze spieren worden versterkt, wordt de kans op een blessure verkleind. Ook stimuleert deze vorm van wandelen of hardlopen de bloedcirculatie in de voet, wat weer ontzettend goed is voor een verminderde kans op hart- en vaatziektes. En heeft u vaak last van koude voeten? Dan kan dat ook wel eens verleden tijd zijn!

Een natuurlijke vorm voor optimale beweging

Door de vele gezondheid voordelen is deze vorm van wandelen en hardlopen enorm gegroeid in populariteit en is er een grote vraag naar kwalitatieve barefoot schoenen die de voeten precies geeft wat ze nodig hebben. Barefoot schoenen hebben als het ware de vorm van een natuurlijke voet. De tenen kunnen apart van elkaar bewegen doordat ze net zoals bij een normale schoen niet verbonden zijn met elkaar. Hierdoor krijgen de voeten precies de ruimte die ze nodig hebben om te bewegen hoe ze dat zouden doen zonder schoenen. Alleen zo krijgt de drager de voordelen van blootvoets lopen mee, terwijl de voeten nog steeds worden beschermd tijdens het wandelen of hardlopen.

Een perfect ontwikkelde barefoot schoenenlijn

Wilt u graag een barefoot schoenenlijn beginnen? Een barefoot schoenenlijn dient ervoor te zorgen dat de voeten onbeschadigd blijven tijdens het wandelen en hardlopen, maar niet de steun krijgen die ze van normale wandel- of hardloopschoenen gewend zijn. Het moet voor de dragers dus voelen alsof ze op blote voeten lopen, om nog steeds de juiste spieren te activeren en te profiteren van de vele gezondheidsvoordelen. De bedoeling: zo dicht mogelijk in de buurt zitten van blootvoets lopen. Wij ontwerpen barefoot schoenen die zo zijn ontworpen dat ze de natuurlijk beweging van de voet en een maximaal gevoel voor het sensorische feedback systeem toelaten. Het kiezen van de juiste materialen en het ontwikkelen van de perfecte pasvorm is essentieel voor een fantastisch eindresultaat.

Barefoot wandelen en running met uw schoenenlijn!

U kunt bij ons terecht voor het ontwerpen en ontwikkelen van uw nieuwe barefoot schoenenlijn. Samen denken we na over de juiste invulling van de collectie, waardoor het eindproduct exact is wat u voor ogen had. De productie wordt uitgevoerd met eerlijke materialen die langdurig meegaan voor een duurzaam resultaat. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij denken graag uitgebreid met u mee over de invulling van uw barefoot schoenenlijn!