Een eigen schoenenmerk beginnen?

Als u als (beginnend) ondernemer een eigen schoenenmerk op wilt starten kunnen wij dat bij Van den Breekel alleen maar toejuichen. In de schoenenwereld zijn er ontzettend veel dingen aan het veranderen waardoor u uitstekend in kunt stappen bij één van de vele nieuwe trends. Bij het opzetten van een schoenenmerk zijn er wel een aantal cruciale dingen waar u aan moet denken. Om van uw schoenenmerk een succes te maken is het belangrijk om onderstaande stappen in uw proces te betrekken:

1.       Kies een doelgroep

Om te bepalen wat voor schoenenlijnen er bij uw nieuwe schoenenmerk passen, is het essentieel om een afgebakende doelgroep te creëren. Uw schoenenmerk hoort eigenlijk een oplossing te zijn voor een probleem in de schoenenbranche voor deze doelgroep. Wat mist deze branche? Dit kan variëren van bijvoorbeeld betaalbare schoenen met een geschikte pasvorm, luxe modeschoenen van vegan materialen, waterdichte en modieuze wandelschoenen van uitstekende kwaliteit voor een betaalbare prijs, tot aan schoenen of sneakers met een uniek ontwerp. Wie ga jij benaderen met jouw nieuwe schoenenmerk?

2.       Wat is je merk identiteit?

Een merk identiteit is belangrijk om op te vallen bij de gekozen doelgroep. Waar staat u voor? Waarom zouden uw klanten voor u kiezen? De boodschap die u hiermee uitstraalt kan ervoor zorgen dat klanten voor u kiezen, of misschien juist niet. Het is daarom essentieel om de identiteit van uw merk duidelijk door te vertalen naar de doelgroep. Wat is uw visie en missie?

3.       Creëer een aantrekkelijke huisstijl

Om deze identiteit uit te stralen is het van belang om een bijpassende, aantrekkelijke en opvallende huisstijl te creëren. Een merknaam die blijft hangen, een logo wat opvalt en geschikt is om op diverse plekken te gebruiken (misschien wel op uw schoenen zelf?), een overzichtelijke website met veel eenheid en social mediakanalen waarop deze huisstijl wordt door vertaald naar de juiste doelgroep.

4.       Ontwikkel een collectie met een uitstekende schoenenproducent

Staat uw merk als een huis? Bespreek dan uw wensen voor uw schoenenmerk met de juiste schoenenproducent. Het is belangrijk om te weten of deze producent aan uw eisen kan voldoen, of deze de juiste creativiteit en vindingrijkheid in huis heeft, of de prijzen in uw straatje vallen, of de levertijden passen bij de timing van uw project en of de productiecapaciteit groot genoeg is.

Van den Breekel ontzorgt u tijdens heel het project: vanaf het eerste ontwerp, tot aan het samplepakket en de uiteindelijke productie. Wij kunnen alles uit handen nemen en hebben met onze handgemaakte schoenleesten al menig modeschoenen gecreëerd met een perfecte pasvorm. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van sneakers, luxe dames- en herenschoenen, diverse sportschoenen, outdoorschoenen en comfortschoenen. Wij hebben een uitzonderlijke interesse in duurzame materialen en blijven dan ook onderzoek doen naar het ontwikkelen van de beste leervervangers. Uw schoenenlijnen worden bij Van den Breekel geproduceerd met de laatste technieken.

5.       Zorg voor de juiste verkooppunten

Heeft u een prachtige schoenenlijn die klaar is voor de verkoop? Dan is het belangrijk om te weten waar uw doelgroep zich bevindt. U moet er namelijk voor zorgen dat ze hier uw schoenen kunnen vinden. Dit kan bijvoorbeeld vanaf uw website zijn, via social media of vanuit verschillende winkels.

Uw nieuwe schoenenmerk op de markt dankzij Van den Breekel

Wilt u een goed lopende, vooruitstrevende schoenenlijn opzetten en bent u op zoek naar een producent die u niet alleen tijdens het gehele project kan ontzorgen maar die gaat voor een nauwe samenwerking met open communicatie? Dankzij onze jarenlange ervaring kennen wij de schoenenwereld van binnen en van buiten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze werkzaamheden of voor waardevol advies. Wij denken graag met u mee bij het realiseren van uw schoencollectie.