Een duurzame, multi-inzetbare vervanger voor leer?

Het is geen verrassing meer dat Van den Breekel zich inzet voor het gebruiken van duurzame, ecologische of zelfs gerecyclede materialen in de schoenproductie. Een schoenenlijn die naadloos aansluit bij de huidige tijd gaat namelijk verder dan het hebben van de perfecte pasvorm en uitstekende kwaliteit. Er valt nog zo veel te ontdekken in de wereld van duurzaamheid en wij gaan graag op zoek naar de laatste technologie├źn en mogelijkheden. Onze volgende stap: een duurzame leervervanger.

We blijven onszelf ontwikkelen

Houd ons in de gaten voor spannend nieuws! Van den Breekel gaat namelijk rond de tafel met een producent om samen een duurzame leervervanger te ontwikkelen. Deze materialen kunnen dan niet alleen gebruikt worden door onze eigen klanten, maar ook door de industrie. Hoe gaan we dit dan doen? U kunt denken aan het combineren van bestaande microvezelmaterialen met materiaal uit reststromen zoals schimmels, pulp en poeder. Hoe we dat precies gaan doen, hoort u natuurlijk nog van ons. We gaan samen voor een prachtig product van hoge kwaliteit, die langdurig meegaat en multi-inzetbaar is. De bedoel is dat het ontwikkelde materiaal een langdurige oplossing is voor het vervangen van leer, zonder dat de kwaliteit of het aanzicht wordt aangetast.

Toffe concepten gecombineerd met de kracht van duurzaamheid

Van den Breekel ontwikkelt duurzame materialen voor de toekomst van de schoenindustrie. Vanaf het begin houden we ons al bezig met hoe wij ons steentje bij kunnen dragen aan een betere wereld. We begonnen met het testen van onze productiemethoden en -materialen op schadelijke stoffen en verboden materialen. Nu gaan we uitsluitend te werk met materialen zonder stoffen zoals Azo, chroom VI, formaldehyde en zware metalen. Helaas zien we vaak dat verduurzaming van schoenproducties voor belemmering in leuke, nieuwe concepten zorgt. Wij vinden dat onnodig. Wij ontwerpen en produceren dan ook graag toffe nieuwe modellen, in een duurzaam jasje.

Wilt u samenwerken met een duurzame schoenproducent?

Wilt u graag een duurzame schoenenlijn opzetten en bent u op zoek naar een partij die uw wensen begrijpt en actief met u meedenkt? Van den Breekel ontwerpt complete schoenenlijnen met een perfecte pasvorm dankzij de handgemaakte leesten waar uw klanten mee weg kunnen lopen. Vanaf de tekentafel tot aan de realisering van de productie kunnen wij u ontzorgen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. We voorzien u graag van een professioneel en passend advies over uw nieuwe schoenenlijn.