Ecologische schoenen

Wilt u ecologische schoenen laten maken? Voor een eerlijke productie met de juiste materialen kunt u bij Van den Breekel Schoenen terecht. Wij produceren in samenwerking met u een eerlijke ecologische schoen met de juiste pasvorm en uitstraling. We ontwerpen een unieke collectie duurzame schoenen voor u.

Kenmerken ecologische schoenen

Wij houden ons al een tijd bezig met het produceren van ecologische schoenen. Er is namelijk meer vraag naar schoenen gemaakt van metaalvrije, plantaardig gelooide of biologisch afbreekbare materialen. We zien meer schoenen op de markt komen die gemaakt zijn van diervriendelijk vegan materiaal, zoals kunstleer, rubber of kurk. Ook het productieproces van de schoen is van belang voor de mate van milieuvriendelijkheid. Het gebruik van giftige stoffen en chemicaliën zijn uit den boze als het gaat om de productie van eerlijke schoenen. Bij ons kun je unieke schoenen op een verantwoorde manier laten maken. Wij testen onze productiemethoden namelijk op diverse schadelijke stoffen. Voor een origineel ontwerp met diervriendelijk materiaal (vegan) kunt u uiteraard ook bij ons terecht als ontwikkelaar van unieke schoenconcepten.

Ecologische schoenen

Milieuvriendelijke productie

Transparantie in productie is niet altijd een gegeven als het aankomt op het produceren van schoenen. Hierdoor zijn er niet altijd veel ecologische schoenen op de markt te vinden. Toch is het uitstekend mogelijk om het maken van de schoenen op een eerlijke manier te laten verlopen. Zo worden al onze materialen en productiemethoden getest op schadelijke stoffen. Hierbij kijken we naar stoffen als chroom VI, Azo, formaldehyde en zware metalen. Onze producten zijn hierdoor volledig gifvrij. Voor de productie van duurzame schoenen maken wij ook altijd gebruik van productiepartners leveranciers die passen bij het concept. Zo kunnen we u een milieuvriendelijke productie garanderen die bijdraagt aan het unieke concept van de ecologische schoenen.

Stijlvol en verantwoordelijk

Het feit dat ecologische schoenen bijdragen aan een beter milieu waarbij niet gebruik wordt gemaakt van de standaard materialen doet niets af aan het feit dat deze schoenen nog stijlvol kunnen zijn. Sterker nog, de productie van milieuvriendelijke schoenen levert juist vaak originele en unieke concepten op die zich onderscheiden van de rest. Zo is het uitstekend mogelijk om op een duurzame manier sneakers te maken die passen in uw schoenencollectie. Het Franse merk Veja produceert bijvoorbeeld ecologische sneakers die in stijl niet onderdoen voor de gewone sneaker. Wij gaan dan ook graag de uitdaging met u aan om een stijlvolle schoen te maken van materiaal dat ontzien is van dierlijke producten. Dit trekken we zelfs door naar de productverpakking, die milieuverantwoord door ons kan worden geproduceerd. Op deze manier krijgt u een prachtige schoen die volledig milieuvriendelijk is.

Ecologische schoenen laten ontwikkelen

Wilt u graag ecologische schoenen laten fabriceren op een eerlijke en duurzame manier van milieuvriendelijke materialen? Dan helpen we u graag bij dit project. U kunt alles bij ons uitbesteden, van ontwerp tot de logistiek van het eindproduct. Samen creëren we een schoen die goed is voor het milieu. Maak direct een afspraak om uw wensen te bespreken of neem contact op voor meer informatie.