Duurzame sneakers

Wilt u uw assortiment uitbreiden met duurzame sneakers om te voldoen aan de steeds verder groeiende vraag naar duurzame producten? Wij voegen graag een duurzame variant toe aan uw schoenencollectie. Dankzij onze ervaring in het produceren van duurzame schoenen creëren we graag samen met u een sneaker met een zo laag mogelijke CO2 footprint.

Duurzame productie sneakers

Als bedrijf is het in de tijd van klimaatverandering van belang om bezig te zijn met duurzaamheid. Bij Van den Breekel Schoenen zijn we al sinds het begin bezig om ons zo veel mogelijk te verdiepen in hoe wij hieraan bij kunnen dragen. Dit heeft geleid tot een duurzame productie van onze schoenen, waaronder ook sustainable sneakers. Zo worden onze productiemethoden en materialen al getest op schadelijke stoffen zoals Azo, chroom VI, formaldehyde, zware metalen en andere verboden materialen.

Duurzame sneakers

Exclusieve ontwerpen

Het duurzaam produceren van schoenen zoals sneakers is voor ons geen belemmering om toffe nieuwe concepten te produceren. Het is onze missie om altijd originele en unieke concepten voor schoenen te ontwikkelen, ook bij sustainable sneakers. We hebben onder andere al ecologische schoenen ontworpen van diervriendelijke (vegan) materialen en creëren we gerecyclede schoenen van overtollige producten. De combinatie van het in-house creëren van nieuwe schoenleest en het altijd op de hoogte zijn van de trends geeft ons de mogelijkheid om de meest exclusieve ontwerpen voor sustainable sneakers samen te stellen.

Recyclebaar

Duurzaamheid zit hem uiteraard niet alleen in het proces maar ook in het eindproduct. Een van de voorbeelden van duurzame sneakers is het produceren van gerecyclede schoenen. Dit type schoen is gemaakt van afval, wat vervolgens hergebruikt wordt voor de productie. Maar we kunnen ook samen met u kijken naar de productie van sneakers van ecologisch materiaal. Voorbeelden hiervan zijn schoenen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld ananasleer, rubber, kurk, koffievezels, katoen of andere vegan materialen. Een andere mogelijkheid is om materialen te verwerken gemaakt van oude PET-flessen. U kunt dus op vele manieren een duurzame schoen op de markt brengen. Al deze typen schoenen kunt u laten maken en ontwerpen bij Van den Breekel Schoenen. Van het gebruik van speciaal materiaal tot een compleet duurzaam productieproces, wij helpen u graag met het realiseren van een milieuverantwoord eindproduct.

Betrouwbare partners en samenwerkingen

Voor een duurzaam project gericht op stijlvolle maar milieuverantwoorde schoenen, zoals sneakers, is het belangrijk dat u met de juiste productiepartners werkt. Daarom kunt u bij ons ook de inkoop en selectie van leveranciers uitbesteden. Wij werken al jaren met diverse leveranciers en weten precies waar we naar moeten kijken om tot een succesvol eindproduct te komen. We kijken dan ook per concept naar de juiste productiepartners en leveranciers, afhankelijk van het product dat u wilt maken.

Maar voor het beste eindresultaat is samenwerking met klanten voor ons ook erg belangrijk. We werken altijd op basis van nauw contact en overleggen regelmatig over de voortgang van het productieproces. Vertrouwen gecombineerd met creativiteit en innovatie staat hierin centraal voor ons. Dat geldt voor zowel het selecteren van onze betrouwbare leveranciers als de vertrouwelijke samenwerking met de klant. We stellen gezamenlijke doelen en dankzij heldere communicatie en nauwkeurigheid maken we van ieder project een succes.

Laat uw duurzame sneakers produceren

Wilt u een verschil maken door met duurzame sneakers op de markt te komen? Dan helpen we u bij Van den Breekel Schoenen graag met de ontwikkeling van een milieuvriendelijk eindproduct. Van ontwerp tot materiaalkeuze en van leverancier tot product, wij hebben de kennis en ervaring in huis om u aan een geslaagde sustainable sneaker te helpen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of maak direct een afspraak om te zien hoe we u verder kunnen helpen.