Duurzame schoenen

Wilt u graag duurzame schoenen laten produceren die lang meegaan en beter zijn voor het milieu? Dan kijken we graag samen met u naar vernieuwende concepten. Wij kunnen schoenen produceren die gemaakt zijn van milieuvriendelijke en ecologische materialen of die herbruikbaar zijn. Wij kijken bij Van den Breekel graag met u naar de mogelijkheden op het gebied van duurzame schoenen.

Ontwikkelen van duurzame schoenen

Er is steeds meer behoefte aan duurzaamheid in de wereld en dat geldt ook voor de productie van schoenen. Voor zowel productiemethoden als het eindproduct wordt steeds meer gekeken naar duurzaamheid. Wij moedigen dit aan en zijn al jaren bezig met het ontwikkelen van duurzame schoenen. Hierbij proberen we bij het ontwerpen rekening te houden met het (her)gebruik van speciale materialen of kijken we naar bepaalde duurzame productietechnieken bij het maken van de schoen. Op deze manier proberen we duurzame schoenen te ontwikkelen, van stoere sneaker tot comfortabele gezondheidsschoen en van stevige kinderschoen tot stijlvolle comfortschoen.

Duurzame schoenen

Trends en technieken

We zien al een geruime tijd steeds meer vraag opkomen naar ecologische schoenen, gemaakt van metaalvrije, plantaardig gelooide of zelfs biologisch afbreekbare materialen. De opkomst van ‘sustainable sneakers’, maar ook de intrede van gerecyclede schoenen zien we steeds vaker terug. Om zo goed mogelijk aan deze specifieke wensen te voldoen proberen we op verschillende manieren op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Zo doen we onderzoek op beurzen en gaan we regelmatig langs bij leveranciers om samen nieuwe duurzame materialen te ontwikkelen. Wij testen onze methoden altijd op schadelijke stoffen, zoals chroom, formaldehyde en zware metalen. Alles voor een eerlijke productie van duurzame comfortschoenen.

Duurzame samenwerkingen

Voor het produceren van schoenen gaan wij ook samenwerkingen op het gebied van duurzaamheid aan met verschillende lokale partners. We hebben diverse samenwerkingen om de duurzaamheid van onze productieprocessen te bevorderen. Hierbij houden we constant de processen nauwlettend in de gaten om bijvoorbeeld stoffen en afvalstromen op een duurzame manier te verwerken. Zo proberen we onze ecologische footprint op een verantwoorde wijze te verbeteren. Dat doen we zowel met onze lokale partners als met onze partners in het buitenland. Met behulp van onze samenwerkingen willen we duurzame schoenen kunnen produceren op een milieuverantwoorde manier.

Duurzame schoenen laten produceren

Wilt u graag duurzame schoenen op de markt brengen, gemaakt met eerlijke materialen op een milieuverantwoorde manier? Schakel dan de kennis en ervaring van Van den Breekel Schoenen in. Wij gaan samen met onze partners de uitdaging graag aan om een duurzame schoen te ontwikkelen die goed in de markt ligt. Maak een afspraak om uw plannen te bespreken of neem contact op voor meer informatie.