Duurzame schoenen: een goede keuze voor jongeren

Zoals u weet zijn duurzaamheid en milieu thema’s die in deze tijd erg leven. Dit geldt nog eens extra voor jongeren, omdat hun generatie immers de toekomst in handen heeft. Veel van hen zijn continu bewust van de impact van vervuiling en CO2-uitstoot, en voeren daarom vaak actie om deze schadelijke processen te beperken. Dit gaat hand in hand met de opkomst van steeds meer verduurzaamde producten en diensten. Zo worden er bijvoorbeeld ook steeds meer duurzame schoenen geproduceerd.

Doelgroep voor duurzaamheid

Het idee bestaat echter nog dat duurzame producten alleen bedoeld zijn voor een kleine doelgroep. Zulke producten hebben volgens sommigen nog wel eens een ‘alternatief’ imago. Ondanks het groeiende bewustzijn leven de meeste mensen (behalve af en toe eens afval scheiden) namelijk nog in het oude patroon. Slechts een klein deel van de bevolking is bijvoorbeeld volledig vegetariër of vegan, of let bij het kopen van al hun producten op een duurzame herkomst (bijvoorbeeld via recycling). Niet iedereen denkt dus aan duurzaam wanneer ze vooral op zoek zijn naar iets stijlvols.

Stijlvol en duurzaam gaan prima samen

Met duurzame schoenen zou je er dus minder snel ‘bij horen’, terwijl dat met name voor jongeren belangrijk is. Maar niets is minder waar. De milieuverantwoorde productie kan uit zichzelf zorgen voor concepten die vernieuwend zijn en tegelijkertijd in de smaak vallen bij een breed publiek. Dat is terug te zien aan het toenemend aantal merken die met mooie, duurzame sneakers op de markt komen. Plus, ze zijn vaak ook nog eens goed betaalbaar. Duurzame schoenen zijn dus gewoon een vlotte en stijlvolle optie voor jongeren, zonder een extreem duur prijskaartje.

Duurzame sneakers laten produceren?

Bij Van den Breekel Schoenen ontwerpen en produceren we stijlvolle duurzame sneakers voor iedereen. Spreekt het u aan om duurzame schoenen toe te voegen aan uw assortiment? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.