Duurzaam ondernemen: ook in de schoenenbranche

Duurzaam ondernemen wordt steeds populairder. Menig ondernemers heeft in de gaten dat het verduurzamen van hun productie, werkwijze of kantoor een goede stap vooruit is. Maar wat is duurzaam ondernemen precies? En hoe kunnen wij als schoenenproducent daarop inspelen? Met duurzaam ondernemen bedoelen we dat een bedrijf er bewust van is dat ze verantwoordelijk is voor vervuiling en actie onderneemt om dit zo veel mogelijk te minimaliseren. Op welke manier doet Van den Breekel dat?

Het gebruik van duurzame materialen

Het produceren van schoenen is een lang proces. Er worden veel stappen gezet vanaf de tekentafel tot het eindresultaat van een schoenenlijn. Om dit zo duurzaam mogelijk aan te pakken hebben ook wij veel veranderingen doorgevoerd. Wij als schoenenproducent hebben de expertise om onze klanten te adviseren over de gebruikte materialen voor een schoenenlijn. Een duurzame schoen begint namelijk bij de kern: de materialen.

Van den Breekel verdiept zich al tijden in ecologische schoenen, gemaakt van metaalvrije, plantaardig gelooide of zelfs biologisch afbreekbare materialen. Zo kunnen we ook volledig recyclebare schoenen produceren. We kunnen bijvoorbeeld een complete schoen produceren van afval dat al een leven gehad heeft en waarvan nieuw bruikbaar materiaal is gemaakt. We zijn altijd op zoek naar de meest duurzame materialen, met de kleinste ecologische voetafdruk.

Samen met onze partners zorgen we voor een duurzame productie

Niet alleen duurzame materialen maken een schoen ‘echt duurzaam’. Wij focussen ons ook op een duurzame schoenproductie. Bijna onze gehele productie vindt plaats in Europa. Doordat we dichtbij huis produceren, verkorten we de afstand die de vele producten moeten afleggen en daarmee verkleinen we de C02 uitstoot. We werken expliciet samen met partners die goede arbeidsomstandigheden hoog in het vaandel hebben en het gewend zijn om met duurzame materialen om te gaan. Hiernaast houden wij samen met onze partners constant de processen secuur in de gaten om te zorgen dat we afvalstromen op een steeds meer duurzame manier kunnen verwerken. Van den Breekel staat voor een schoenenproductie op een zo milieuvriendelijke manier.

Een stijgende vraag naar duurzaam ondernemen

We merken het in Nederland al jarenlang en in Duitsland is het nu ook op komst: de vraag naar duurzaam ondernemen is ontzettend aan het stijgen. De consument maakt steeds vaker een bewuste keuze en is nauwlettend bezig met het verkleinen van zijn of haar eigen ecologische voetafdruk. Door het produceren van een duurzame schoenenlijn speelt u goed op de behoefte van de consument in, en kunt u zelfs een koploper zijn van deze nieuwe beweging in de markt.

Van den Breekel denkt met u mee over de toekomst

Bent u geïnteresseerd in het produceren van een duurzame schoenenlijn? Bij Van den Breekel zijn we experts op het gebied van duurzaam ondernemen. Samen met onze partners gaan wij aan de slag om u te voorzien van een duurzaam eindresultaat wat de markt zal veroveren. Heeft u nog vragen over onze werkwijze of uw mogelijkheden? Maak dan snel een afspraak om uw plannen te bespreken of neem contact op zodat wij u kunnen voorzien van professioneel advies.