De productie bij Van den Breekel: hoe gaat dat in zijn werk?

Na het produceren van het prototype en de samples begint de volgende stap van het proces: de productie. Misschien denkt u dat het nu pas begint, maar eigenlijk is het meeste werk al achter de rug. Als eenmaal alles duidelijk is, is het een kwestie van alles voorbereiden voor de seriematige productie. De geschikte materialen, de perfecte leest en de mooiste patronen zijn al gekozen. Wat gebeurt er daarna?

Hoe beginnen we?

We beginnen met het bespreken van de praktische zaken zoals de prijs en het aantal oplages. Wij kunnen al produceren vanaf een zeer lage oplage van 300 paar per model. We komen tot een akkoord over de materialen en alle benodigdheden voor de productie en denken zelfs al na over de verpakkingen. We kunnen de productie, de materialen en de verpakkingen net zo duurzaam maken als dat de klant het wil. Als we in overeenstemming zijn, begint de productie: in Europa!

We maken de reis naar onze partners

Onze productie vindt meestal plaats in Europa. Hier zijn verschillende bedrijven gestationeerd waar we al jarenlang prettig mee samenwerken. Dankzij ons brede netwerk hebben we voor elke opdracht een partner die hierin gespecialiseerd is. Onze partners zijn onder andere te vinden in Italië, Spanje en Portugal. Als we kijken naar de productie van technische sneakers werken we samen met onze partners in Azië. De ervaring en expertise in het produceren van sneakers, gemaakt van hightech materialen, ligt daar namelijk hoger.

Regelmatige controles

De productie wordt door onze lokale partners secuur gecontroleerd. Tijdens de controles wordt er gekeken naar de kwaliteit van de materialen en de voortgang van het proces. Doordat wij al jaren nauw samenwerken met onze collega’s in het buitenland ervaren we geen taalbarrières en zorgen cultuurverschillen niet voor obstakels. Vanzelfsprekend gaan we alleen met partners in zee welke goede arbeidsomstandigheden hoog in het vaandel hebben. Doordat onze focus op robotiseren ligt, staan we vooraan als het gaat om efficiënte en moderne schoenproducties.

Duurzaamheid staat voorop

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor duurzaam produceren. Bij Van den Breekel vinden we duurzaam produceren erg belangrijk. Indien mogelijk, en natuurlijk met een goedkeuring van de klant, gaan wij daarom altijd liever voor duurzame opties. Dit geldt voor de materialen, bedrijven die werken op zonne-energie, maar ook transporteren. Ook al vragen onze klanten er niet zelf naar, wij komen graag zelf met duurzame, vervangende opties. Hierin meedenken kan een toegevoegde waarde zijn als het gaat om verandering in de productiewereld.

Laat uw schoenen produceren door Van den Breekel

Kortom, samen met onze gewaardeerde partners produceren wij schoenenlijnen op een eerlijke, efficiënte manier. We zijn actief betrokken bij heel het proces en zorgen in elk stadium dat alles naar wens verloopt. Wilt u uw samples realiseren in een prachtige schoenenlijn? Wij helpen u graag verder. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar voor al uw vragen, dus neem gerust contact met ons op. Bij ons bent u verzekerd van een mooi eindresultaat van goede kwaliteit.