Comfortabele hakken produceren? Het kan!

Hoge hakken worden gedragen door vrouwen over de hele wereld. Hakken ogen elegant en zakelijk, en kunnen je silhouet verlengen. Hoewel hakken een waardevolle toevoeging zijn aan velen outfits, wordt er toch steeds vaker gekozen voor een comfortabele schoen (of sneaker) om ongemak en pijn te voorkomen tijdens een lange dag. Nog te vaak worden er prachtige hakken ontworpen en geproduceerd, die de drager helaas geen loopcomfort bieden. Onnodig, vinden wij. Heeft u ambitie om een schoenenlijn comfortabele hakken op te zetten? Wij zijn de juiste partner voor u. Vanaf de tekentafel tot aan de eindproductie kunt u bij ons terecht. Het geheim van comfortabele hakken zit hem in het gebruik van de juiste materialen en technieken. We vertellen u hier meer over hoe wij ervoor zorgen dat u een prachtige én heerlijk zittende schoenenlijn met comfortabele hakken kunt realiseren.

Het zit hem in de materialen

Traditionele hakschoenen zijn vaak gemaakt van harde materialen zoals hard plastic of hout, die niet veel flexibiliteit of demping bieden. Om comfortabele hakken te creëren, worden moderne materialen gebruikt die de druk op de voeten verminderen en de schokken absorberen. Enkele van deze materialen zijn:

  • Geavanceerde kunststoffen: Flexibele en veerkrachtige kunststoffen zoals (thermoplastisch) polyurethaan worden gebruikt in de hakken om meer demping te bieden;
  • Schuimmaterialen: Zachte schuimmaterialen, zoals traagschuim of gel-inzetstukken, kunnen worden gebruikt om het comfort te verhogen en de drukpunten te verlichten;
  • Leren voering: Hoogwaardig leer wordt gebruikt voor de voering van de schoen om een comfortabele en ademende pasvorm te bieden.
  • Microvezels: Dit materiaal wordt ingezet om meer comfort in de schoen aan te brengen en tegelijkertijd te zorgen voor een goed slijtweerstand.

Met welke materialen wij ook te werk gaan, wij voeren in iedere fase van het ontwikkel- en productieproces verschillende kwaliteitscontroles uit. Daarnaast testen we, zodat u verzekerd bent van een schoenenlijn met zuivere stoffen van een fantastische kwaliteit.

Moderne technieken voor heeled shoes

Naast de juiste materialen worden er verschillende technieken toegepast om hakken comfortabeler te maken. We lichten hieronder enkelen voor u uit:

  • Hakhoogte en -vorm: Het ontwerp van de hak kan een groot verschil maken in comfort. Een bredere hak biedt meer stabiliteit en vermindert de druk op de bal van de voet. Daarnaast kan een hak met een lagere hoogte de belasting op de voeten verminderen;
  • Schokabsorptie: Schoenen met hakken kunnen worden uitgerust met speciale dempingstechnologieën, zoals schuim- of gelinzetten, om schokken op te vangen tijdens het lopen en de impact op de gewrichten te verminderen.
  • Pasvorm en ondersteuning: Een goede pasvorm is essentieel voor comfortabele hakken; Technieken zoals anatomisch gevormde binnenzolen, verstelbare bandjes en ondersteunende constructies zorgen voor een betere pasvorm en verminderen de drukpunten. Bij Van den Breekel produceren wij zelf de schoenleesten, waardoor elke schoen over precies de juiste pasvorm beschikt.

Wij produceren modieuze comfortabele hakken

Als schoenontwikkelaar en -producent denken wij altijd uitgebreid met u mee. Vertel ons uw visie of laat ons zien waar u mee bezig bent zodat we samen het ultieme eindresultaat kunnen realiseren. Vanaf de ontwerpfase tot aan de uiteindelijke productie zijn wij de juiste partij voor u. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en onze werkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op. We horen graag alles over uw wensen!