Beter voor de wereld en voor u

Bij Van den Breekel zijn we continue bezig met het verbeteren van onze producten en werkwijze. Elk jaar worden er tientallen miljarden schoenen geproduceerd: de schoenindustrie is daarom een belangrijke plek om verandering door te voeren als we de wereld graag een stukje groener willen maken. Wij beseffen maar al te goed dat we hier een aandeel in hebben, daarom zijn wij altijd op zoek naar manieren om steeds duurzamere schoenen op de markt te brengen. In deze blog vertellen we u graag hoe wij dat doen.

Het vervangen van materialen

Omdat we als bedrijf in tijden van klimaatverandering onze ogen niet willen sluiten staat duurzaamheid voorop bij het produceren van schoenen. Ten eerste worden onze productiemethoden en materialen altijd getest op schadelijke stoffen als Azo, chroom VI, formaldehyde, zware metalen en andere verboden materialen. Zo houden wij nauw in de gaten dat we niet bijdragen in het produceren met vervuilende stoffen.

Duurzaam

Wij kijken altijd naar vervangende duurzame opties voor onze grondstoffen. Als we bijvoorbeeld kijken naar leer, staan er twee vragen voorop: waar komt het leer vandaan en hoe is het bewerkt? Duurzamer leer wordt gelooid zonder zware chemicaliën. Een ander voordeel van dit leer is dat het vaak biologisch afbreekbaar is  en dus niet bijdraagt aan de afvalberg. Het is een sterk product, wat een weggooimaatschappij tegen gaat.

Vegan

Naast het duurzame aspect van onze schoenproductie verdiepen we ons in de wereld van vegan schoenen. Dankzij het gebruik van diervriendelijke materialen belasten we het milieu in een veel mindere mate bij het produceren met kunstleer, rubber of kurk. Niet alleen de schoen zelf, maar ook de productverpakking nemen we mee in het maken van ecologische keuzes. Zo bent u verzekerd van een volledig diervriendelijk eindproduct. Bij Van den Breekel zijn we constant op zoek naar nieuwe materialen om stijlvolle, unieke en vooruitstrevende vegan schoenen te kunnen produceren.

Recyclebaar

Als we nóg een stap verder gaan, kijken we naar het produceren van volledig recyclebare schoenen. Wij gebruiken materialen van allerlei afval dat al een heel leven hebben gehad en opnieuw gebruikt kunnen worden voor het maken van fantastische schoenconcepten. Dit doet niks af aan de kwaliteit, de herbruikbare materialen zorgen voor unieke en originele concepten voor langdurig meegaande schoenen. Voor het produceren van een schoenenlijn met volledig recyclebare schoenen moet u bij ons zijn.

Productie in Europa

Naast dat we ons bezighouden met het verwisselen van grondstoffen, kijken we ook naar wat het beste is voor de productie en de vracht. De vele containers die de hele wereld over varen brengen veel uitstoot de lucht in. Hoe dichter de productie bij huis plaatsvindt, hoe kleiner de afstand van het vervoeren van de eindproducten. Om de lijntjes korter te houden vindt onze productie meestal in Europa plaats. Onze partners zijn onder andere te vinden in Italië, Spanje en Portugal. Natuurlijk hebben we alleen samenwerkingen met partners die staan voor goede arbeidsomstandigheden.

Produceer duurzaam met Van den Breekel

Bent u op zoek naar een duurzame schoenenproducent die niet alleen kennis heeft over de optimale manier van aanpak maar die zich ook constant blijft verbeteren? Neem dan gerust eens contact met ons op. Samen met ons kun jij een stijlvolle, moderne en duurzame schoenenlijn opzetten die de wereld een stukje beter maakt.